Dziś mamy 7 czerwca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

10 czerwca 2019

Czwórmecz Lekkoatletyczny. Zespół z Barcina zdeklasował rywali

fot. Piotr Krzywdziński

fot. Piotr Krzywdziński

7 czerwca 2019 roku z okazji przypadających Dni Szubina na tartanowej bieżni # Stadionu Miejskiego w Szubinie Urząd Miejski w Szubinie oraz Uczniowski Klub Biegacza w Szubinie byli organizatorami Czwórmeczu Lekko Atletycznego Dzieci.

W zawodach wzięły udział kluby: LUKS Kruszwica, BOSiR Barcin, Czapla Białe Błota oraz UKB Szubin. Zawody otworzył Radny Gminy Szubin Maciej Rejment. Zawodom przyglądał się Naczelnik Wydziału Edukacji i Sportu w Szubinie Marek Nowicki.

Przeprowadzono konkurencje: 60 m, 300 m, 600 m - dziewczęta, chłopcy - 1000 m, skok w dal oraz rzut piłeczką w kategoriach wiekowych rocznik 2008, 2007.

W każdej konkurencji prawo startu miała jedna dziewczynka i jeden chłopiec z każdego klubu. Pierwsza trójka w każdej konkurencji otrzymywała pamiątkowe medale, które wręczała sekretarz Aleksandra Bogusz i trenerka Sandra Pawlak z UKB Szubin.

W przeprowadzonej punktacji klubowej zwyciężył BOSiR Barcin (88 pkt) przed LUKS Kruszwica (72 pkt), Czaplą Białe Błota (63 pkt) oraz Uczniowskim Klubem Biegacza z Szubina (51 pkt).

Wszystkie kluby otrzymały z rąk Prezesa UKB Szubin Kazimierza Krzywdzińskiego pamiątkowe puchary. Oprócz organizatorów patronat prasowy oraz medialny prowadzili Tygodnik Pałuki ze Żnina, Gazeta Regionalna Powiat, Radio Nakło oraz strony internetowe Szubin24.pl i itvszubin.pl.

Wymieniamy zwycięzców poszczególnych konkurencji z danych klubów:

BOSiR Barcin: Jakub Zakopiec, Aleksander Grześkowiak, Natalia Jordanow, Olga Jankowska, Amelia Cholewińska, Nicola Moritz, Julia Marcina, Wiktor Andryciewicz oraz sztafeta dziewcząt i chłopców 4 x 200 m

LUKS Kruszwica: Adam Kowalski, Bartosz Włodarski, Alicja Zaremba, Zuzanna Skowron, Antoni Januszek, Dawid Wekwejt oraz Rafał Płatała

Czapla Białe Błota: Emil Wesołowski oraz Monda Jankowska

UKB Szubin: Mateusz Echaust, Oliwia Jechna, Anna Winkowska oraz Jakub Kalka.

materiał: Piotr Krzywdziński/re

Oceń artykuł: 9 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Mama, w dniu 14-06-2019 07:02:43 napisał:

    Brawo

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Elewacje
Czytniki kodów kreskowych
Fotopoduszka w kształcie serca
30,00PLN
Wosk nabłyszczający Joanna 130ml
9,50PLN
Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Posnet Mobile HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)