Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

25 czerwca 2019

Walka w dwóch openach szachowych. Zawodnicy wrócili z medalami

fot. Piotr Szybowicz

fot. Piotr Szybowicz

Zawodnicy powiatu nakielskiego uczestniczyli w weekend w dwóch openach # szachowych zorganizowanych w województwie wielkopolskim i województwie pomorskim.

23 czerwca w Obornickim Centrum Sportu odbył się Turniej Szachowy o Puchar Burmistrza Obornik z udziałem 42 startujących. W imprezie rywalizowali szachiści reprezentujący kluby z Poznania, Gniezna, Obornik, Szamotuł, Słopanowa, Trzcianki, Zakrzewa, Wapna, Rogoźna, Bogdanowa, Sękowa, Przeźmierowa, Sławienka, Żnina i Szubina.

II miejsce w kategorii juniorów wywalczył Alan Jagodziński z Miastowic, a na III miejscu w kategorii juniorów znalazł się Olaf Jagodziński z Miastowic. III miejsce w klasyfikacji ogólnej zajął Piotr Szybowicz z Szubina.

Szczegółowa lista medalistów przedstawia się następująco: klasyfikacja ogólna - I miejsce Adrian Kurz (Wielkopolski Klub Szachowy), II miejsce Paweł Filipiak (ULKS Skoczki Słopanowo), III miejsce Piotr Szybowicz (UKS Szachowa Dwójka Szubin), kategoria juniorów - I miejsce Mateusz Różański (Wielkopolski Klub Szachowy), II miejsce Alan Jagodziński (LKS Chrobry Gniezno), III miejsce Olaf Jagodziński (LKS Chrobry Gniezno). Turniej sędziował prezes KPZSzach Jarosław Wiśniewski (NOK Nakło).

22 czerwca w Ośrodku Kultury w Łęgu zorganizowano III Turniej Szachowy o Puchar Burmistrza Czerska im. Andrzeja Narlocha z udziałem 52 adeptów królewskiej gry z kilku województw.

Na listach startowych znaleźli się szachiści reprezentujący: Gdańsk, Konin, Kwidzyn, Bydgoszcz, Gniew, Starogard Gdański, Świdwin, Lipusz, Jabłowo, Brusy, Gotelp, Czarna Woda, Nowe, Nakło, Chojnice, Czersk, Łąg i Szubin. Po 9 rundach trzech zawodników zgromadziło po 7 punktów i o kolejności miejsc na podium zadecydowała dodatkowa wartościowość.

Ostatecznie medale zdobyli: I miejsce Robert Weber (MTS Kwidzyn), II miejsce IM Andrzej Maciejewski (Bydgoszcz), III miejsce Piotr Szybowicz (UKS Szachowa Dwójka Szubin).

materiał: Piotr Szybowicz

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kanapa
Metkownice
od 179PLN
Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Przewóz krajowy
Meble kuchenne
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Produkty instax
od 37,90PLN
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)