Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

05 listopada 2019

Uczniowie pamiętali! Zapalono symboliczne znicze

fot. I LO im. B. Krzywoustego w Nakle

fot. I LO im. B. Krzywoustego w Nakle

Samorząd Uczniowski I Liceum Ogólnokształcącego im. Bolesława Krzywoustego w # Nakle nad Notecią wraz z opiekunem Romaną Jelińską udał się na miejscowy cmentarz komunalny w celu złożenia zniczy na grobach świętej pamięci nauczycieli naszej szkoły.

Przedsięwzięcie to ma związek ze zbliżającym się dniem Wszystkich Świętych, który jest czasem refleksji i zadumy. Ważne, aby w ten dzień pielęgnować pamięć nie tylko o naszych bliskich, ale również o tych, którzy swoją pracą i zaangażowaniem budowali historię nakielskiego liceum.

Symboliczne zapalenie znicza przez społeczność szkolną jest wyrazem szacunku i jednoznacznie głosi – „Pamiętamy”.

Złożyliśmy znicze na grobach ś.p. nauczycieli:
- Jan Gorączko
- Czesław Gapiński
- Jerzy Pochylczuk
- Henryk Zieliński
- Alfons Gajtkowski
- Wanda Gajtkowska
- Stanisław Pawlak
- Krystyna Wolska
- Czesław Wachowicz
- Bogumił Pasternacki
- Krystyna Ukleja
- Michał Mielko
- Bronisława Bójko
- Edmund Sass
- Franciszek Marciniak
- Jan Cemel
- Ryszard Pankowski
- Barbara Kasperowicz
- Piotr Walczak
- Aleksandra Konieczna
- Janusz Kozakiewicz

materiał: Julia Obremska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 9 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)