Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

18 kwietnia 2019

Remis w meczu odwiecznych rywali. Żadna ze stron nie może być zadowolona

fot.arch

fot.arch

Pojedynki Tarpana Mrocza z Zorzą Ślesin od zawsze należą do ciekawych.# W niedzielne popołudnie jednak samo spotkanie zawiodło i zakończyło się podziałem punktów.

W kolejnym meczu rozgrywek B – klasy, Tarpan Mrocza podejmował na własnym stadionie Zorzę Ślesin. Pojedynki między oboma zespołami zawsze należą do ciekawych i ostrych, więc spotkanie zapowiadało się bardzo ciekawie. Tym bardziej, że goście mieli rachunki do wyrównania za porażkę na własnym boisku w zmaganiach jesiennych. W rundzie wiosennej lepiej prezentował się Tarpan, który jednak od dwóch spotkań nie mógł wywalczyć zwycięstwa, notując dwa remisy. Zorza natomiast nie była w stanie wywalczyć kompletu punktów, a zdobyła zaledwie 1 punkt za mecz u siebie z GLZS Sadki. Dla któregoś z zespołów była to doskonała okazja do przełamania. Lepiej spotkanie rozpoczęli przyjezdni, których na prowadzenie w 15 minucie wyprowadził Karol Szandała. 120 sekund później, mroczanie odpowiedzieli w najlepszy możliwy sposób. Do wyrównania doprowadził Rafał Narloch. I to było na tyle jeśli chodzi o bramki w tym spotkaniu. Okazji było jak na lekarstwo, więc oba zespoły podzieliły się ostatecznie punktami. Powiem szczerze, że rozegraliśmy najgorszy mecz w tych rozgrywkach. Nie grali dzisiaj skrzydłowi pomocnicy i nie lepiej było w ataku. Od dwóch kolejek gra się nie układa po naszej myśli i to widać po wynikach. Mam nadzieję, że sytuacja zmieni się w pojedynku z Zielonymi w Zalesiu – skomentował mecz trener Tarpana, Jacek Pyszka. 

Tarpan Mrocza – Zorza Ślesin 1:1 (1:1)

Bramki: Rafał Narloch – Karol Szandała

Oceń artykuł: 1 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (4)

    Siwy, w dniu 19-04-2019 22:31:45 napisał:

    Nie grali skrzydłowi i napastnicy, za to Alan doskonale podawał rywalom z 5 metra ;)

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Pokój dzienny / jadalnia/ pokój młodzieżowy
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
MEBLE PIOTR PASIEKA
Produkty instax
od 37,90PLN
Wosk nabłyszczający Joanna 130ml
9,50PLN
Remonty mieszkań
Czytniki kodów kreskowych
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)