Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

22 stycznia 2020

Poszukiwany listem gończym ukrywał się przez półtora roku

Kryminalni z Szubina ustalili miejsce pobytu 25-latka, który miał aż cztery czynne #podstawy poszukiwań. Jedną z nich był list gończy wystawiony przez sąd w Warszawie. Mężczyzna został zatrzymany wczoraj w jednym z mieszkań na terenie Bydgoszczy, gdzie się ukrywał.

Poszukiwania za 25-letnim mieszkańcem gminy Szubin prowadzone były od ponad półtora roku. Mężczyzna miał na swoim koncie oszustwa, kradzieże oraz sprawę narkotykową i winien przebywać w zakładzie karnym. Ponieważ nie stawił się do odbycia zasądzonych kar, sąd w Warszawie wydał za nim list gończy, a szubińska policja wszczęła poszukiwania. Długo nie trwało, jak wpłynęły kolejne podstawy poszukiwań, w tym dwa nakazy doprowadzenia do placówki penitencjarnej oraz nakaz doprowadzenia na czynności do prokuratury.

Jak ustalił szubiński policjant, który prowadził sprawę poszukiwawczą, 25-latek ciągle zmieniał miejsca zamieszkania co utrudniało jego namierzenie. Przełom w sprawie nastąpił kilka dni temu, kiedy funkcjonariusz ustalił adres w Bydgoszczy, gdzie poszukiwany prawdopodobnie przebywa.

Kres wolności 25-latka przyszedł wczoraj (21.01.20) po południu. Wtedy to pod ustalony adres zapukali kryminalni z Szubina i Nakła. Decyzja okazała się trafna. Zastany w mieszkaniu mężczyzna był kompletnie zdezorientowany. Po potwierdzeniu personaliów 25-latka mundurowi zatrzymali go i dowieźli do policyjnego aresztu, gdzie spędził noc.

Dzisiaj (22.01.20) dowieziono go do zakładu karnego, gdzie w związku z przestępstwami popełnionymi w przeszłości spędzi kilka najbliższych miesięcy.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska  Oficer prasowy  KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 7 6

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Tonery Directions
27PLN
Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
Meble systemowe w kolorze Biały Uni Mat / Biały Mat
Elzab Zeta
sugerowana cena producenta: 2816,70PLN
Budowa hal
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Elzab Delta Max E
sugerowana cena producenta: 2950,70PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)