Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

16 maja 2019

Mistrzostwa w Warcabach Klasycznych. Zawodnicy wrócili z medalami

fot. pow.

fot. pow.

Warcabiści SP 1 Szubin zdominowali tegoroczne # Mistrzostwa Województwa Szkół Podstawowych Klas I-IV w Warcabach Klasycznych (64), które odbyły się w SP 57 w Bydgoszczy.

Do zdobycia było 9 miejsc na podium - 3 drużynowo i 6 indywidualnie. SP 1 Szubin wywalczyła aż 5 medali, SP 28 Bydgoszcz 3 medale i 1 medal SP Cierpice. Opiekunem dzieci była Jadwiga Pokrzywińska.

Mistrzem województwa została SP 28 Bydgoszcz: Oskar Dudka, Kacper Stawski, Szymon Raźny. II miejsce zajęła II drużyna SP 1 Szubin: Marcelina Hinc, Martyna Majda, Wojciech Chudzyński, a na III miejscu uplasowała się I drużyna SP 1 Szubin: Sandra Ufnal, Artur Guziński, Maciej Patyk. Co najciekawsze SP 1 Szubin wystawiła aż 3 ekipy. III drużyna SP 1 Szubin znalazła się na VII miejscu: Alan Ufnal, Wojciech Kowalski, Kamil Białecki.

Dodatkowo prowadzono klasyfikację indywidualną chłopców i dziewczynek. Kategoria chłopców - I miejsce Oskar Dudka (SP 28 Bydgoszcz), II miejsce Kacper Stawski (SP 28 Bydgoszcz), III miejsce Wojciech Chudzyński (SP 1 Szubin), kategoria dziewczynek - I miejsce Martyna Majda (SP 1 Szubin), II miejsce Sandra Ufnal (SP 1 Szubin), III miejsce Wiktoria Pawłowska (SP Cierpice).

Wśród organizatorów znalazł się także bydgoski MDK 1. Tradycyjnie koordynatorem zawodów był Jan Jasek z Torunia, a w rolę sędziów i pomocników wcielili się: Emilia Lepak, Izabela Hofman, Anna Sternalska - Lepak i Piotr Szybowicz. Ceremonię zamknięcia turnieju prowadzili: dyrektor SP 57 Barbara Górecka i dyrektor MDK 1 Piotr Skowroński.

materiał: Piotr Szybowicz

Oceń artykuł: 6 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Usługi transportowe
Budowa hal
Odchudzanie
Wypożyczalnia samochodów
Kasa fiskalna Novitus NANO E
1290 nettoPLN
Tonery Directions
27PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)