Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

19 października 2019

Forum inicjatyw lokalnych. Poszerzyli wiedzę o fundraisigu

fot. MM

fot. MM

18 października w Centrum Ekologiczno-Kulturalnym w Trzeciewnicy zorganizowano forum inicjatyw lokalnych i organizacji pozarządowych obszaru LSR.

Uczestnicy spotkania mieli doskonałą okazję do zdobycia lub poszerzenia wiedzy na temat fundraisingu, czyli procesu zdobywania funduszy poprzez proszenie o wsparcie różnego rodzaju instytucji, fundacji lub osób prywatnych. Ponadto omówiona została działalność Stowarzyszenia „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” , a także programu współpracy powiatu nakielskiego z organizacjami pozarządowymi.

W programie nie zabrakło również prezentacji tzw. „Dobrych praktyk”, pokazujących w jaki sposób można rozwijać pasje dzieci i młodzieży, a także zachęcić ich do dbania o nasze środowisko. Forum było przeznaczone dla szerokiego grona odbiorców, m.in. członkiń Kół Gospodyń Wiejskich, sołtysów, reprezentantów Ochotniczych Straży Pożarnych, przedstawicielom lokalnych organizacji pozarządowych (fundacji i stowarzyszeń) oraz radnym z terenu gminnym i powiatowem

Oceń artykuł: 18 21

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (7) Zgłoś naruszenie zasad

    • -4 (20)

    Tomasz, w dniu 19-10-2019 13:55:22 napisał:

    Jest i nasza małomiasteczkowa społeczniczka Emi

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • -3 (17)

    Ja, w dniu 19-10-2019 17:40:30 napisał:

    Ile jeszcze pójdzie zarobić. Żal

    odpowiedz

    • 4 (8)

    Heldbaum50, w dniu 19-10-2019 19:08:29 napisał:

    Witam Ilu doradców muszę zatrudnić, zapłacić, zęby fundraisingu, wprowadzić we własnym gospodarstwie???? A może porostu pozwólcie rolnikom produkować, sprzedawać bezpośrednio bez tysiąca ograniczeń, certyfikatów, i wymagań jak dla wielkich firm. Płoskie społeczeństwo przez wieki produkowało żywność sprzedawana sąsiadom, znajomym. zdrowo i ekologicznie. dlaczego teraz nie można? Niech pan minister Ardanowski powie.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sypialnia Orzech Włoski/ Czarny lub Dąb Denver
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Sprawdzanie skuteczności hamowania
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Gimnastyka korekcyjna
Zabiegi odmładzające
Szafy przesuwne
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)