Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

31 marca 2020

Chess Team Jasiu awansowała do ekstraligi. Najbliższy turniej w czwartek

fot. archiwum

fot. archiwum

Szachiści znaleźli sposób na koronawirusa – rozgrywki przez internet. 30 marca 2020 roku drużyn# Jana Rosińskiego pod nazwą Chess Team Jasiu zajęła 3. miejsce w internetowym turnieju szachów błyskawicznych.

Dzięki tak dobremu wynikowi, drużyna Chess Team Jasiu wywalczyła awans do Ekstraligi, która odbędzie się już w najbliższy czwartek (2 kwietnia) o godzinie 18:00 na stronie lichess.org.

Skład zespołu wyglądał następująco: Ewa Karkowska, Aleksandra Dąbrowska, Jan Rosiński, Dariusz Woźniak. Warto zaznaczyć, że swój akces do drużyny zgłosiła pochodząca ze stolicy zawodniczka bydgoskiego klubu Chemik - Aleksandra Dąbrowska. W zawodach wzięły udział drużyny m.in. z Bydgoszczy, Torunia i Gniezna. Turniej podzielono na 2 grupy. Zespół Jana Rosińskiego wystąpił w grupie B, gdzie zajął 3. miejsce z dorobkiem 103 punktów i tym samym odniósł wielki sukces w postaci awansu do Ekstraligi.

Były to niezwykle interesujące rozgrywki, a zarazem możliwość zdobycia doświadczenia. Drużyna już w pełni koncentruje się na czwartkowych zmaganiach w Ekstralidze. Z pewnością czeka nas sporo emocji.

Skład drużyny wraz ze zdobytymi punktami:
- Ewa Karkowska – 30 punktów,
- Dariusz Woźniak – 27 punktów,
- Jan Rosiński – 24 punkty,
- Aleksandra Dąbrowska – 22 punkty.

Materiał: Jan Rosiński

Oceń artykuł: 6 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Konstrukcje stalowe
Narożnik z funkcją spania, możliwość wyboru tkanin
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
Kasa fiskalna Sharp
1844PLN PROMOCJAPLN
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)