Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

07 października 2019

20 Euro Grand Prix Pilzno. Albert i Dominik z brązowymi medalami

fot. Andrzej Jankowski

fot. Andrzej Jankowski

Dwa brązowe medale zdobywają zawodnicy Klubu YAMABUSHI podczas # 20 EURO GRAND PRIX PILZNO w Karate Olimpijskim (WKF), które odbyły się w dniach 5-6 października 2019 r.

Medaliści to:
- Albert Ciesielski - kumite indywidualne seniorów (-67 kg);
- Dominik Wachowski - kumite indywidualne juniorów (-76 kg).

Siódme miejsce zajął Maciej Wegner w kategorii kumite indywidualne chłopców 10-11 lat (-32 kg).

W zawodach udział wzięło ok. 650 zawodników z 146 Klubów reprezentujących 18 państwa.

Gratulacje!

materiał: Andrzej Jankowski/red

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)