Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

14 maja 2019

"Pszczółki" odwiedziły policjantów. Dzieci zadawały wiele pytań

fot. podkom. Justyna Andrzejewska

fot. podkom. Justyna Andrzejewska

Maluchy z Niepublicznego Przedszkola „Słoneczko” odwiedziły # szubińskich policjantów w ich miejscu pracy.

Dzieci z zaciekawieniem słuchały opowiadań oprowadzających ich po komisariacie dzielnicowych i zadawały wiele pytań.

Przedszkolaki z grupy „Pszczółki” z Niepublicznego Przedszkola w Szubinie przyszły z wizytą do Komisariatu Policji. Przewodnikami maluchów byli dzielnicowi mł. asp. Przemysław Błaszkowski oraz mł. asp. Damian Ziółkowski.

Dzieci zwiedziły budynek komisariatu, obejrzały cele, w której przebywają osoby zatrzymane oraz stanowisko kierowania, w którym służbę pełni dyżurny. Odwiedziły też policjantów kryminalnych oraz służby prewencyjnej, z zaciekawieniem przyglądając się ich pracy.

Wizyta w komisariacie była doskonałą okazją, aby porozmawiać z maluchami na temat bezpiecznego poruszania się po drogach. Dzieci miały do policjantów mnóstwo pytań i chętnie dzieliły się swoimi spostrzeżeniami.

Przedszkolaki miały okazję porozmawiać także z zastępcą szefa szubińskich mundurowych, kom. Michałem Wawrzyniakiem, któremu większość maluchów oświadczyła, że w przyszłości również zamierza zostać policjantem.

Na zakończenie spotkania „Pszczółki” otrzymały od funkcjonariuszy odblaski ufundowane przez Gminną Komisję Rozwiązywania Problemów Alkoholowych z Szubina.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)