Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

13 stycznia 2020

Olimpiada Wiedzy o Turystyce. Hubert i Jacek już po etapie okręgowym

fot. Andrzej Kinderman

fot. Andrzej Kinderman

W dniu 8 stycznia 2020 roku uczniowie I Liceum Ogólnokształcącego im. # Bolesława Krzywoustego w Nakle nad Notecią, Hubert Olszewski i Jacek Sobierajski pod opieką nauczyciela geografii Andrzeja Kindermana brali udział w etapie okręgowym VII Olimpiady Wiedzy o Turystyce.

Toruńskie zawody etapu okręgowego polegały na pisemnym rozwiązaniu 40 zadań testowych z zakresu turystyki kulturowej, marketingu usług turystycznych i geografii turystycznej oraz opracowaniu programu i kalkulacji imprezy turystycznej.

W rywalizacji wzięło udział 18 najlepszych uczniów z województwa kujawsko-pomorskiego. Celem tego etapu było wyłonienie uczniów z najlepszymi wynikami w kraju, którzy zostaną zakwalifikowani do zawodów centralnych.

Dziękujemy uczniom Krzywoustego za zaangażowanie i reprezentowanie Liceum. Gratulujemy dotychczasowych osiągnięć i czekamy na wyniki zawodów okręgowych, które będą znane za kilka tygodni.

materiał: Andrzej Kinderman

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 10 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)