Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

07 grudnia 2014

Nocny Turniej Brydża

fot. TD

fot. TD

6. grudnia w siedzibie Towarzystwa Krzewienia Kultury Fizycznej Instalator – Pelikan w Szubinie odbył się Nocny Mikołajkowy Turniej Brydża Sportowego Parami.

Turniej otworzył dyrektor Miejskiego Zespołu Oświaty, Sportu i Rekreacji w Szubinie Marek Nowicki i prezes TKKF Instalator – Pelikan Kazimierz Krzywdziński.

Do turnieju zgłosiło się 32 pary zawodników z Torunia, Radziejowa, Rojewa, Inowrocławia, Rogowa, Więcborka, Grudziądza, Świecia, Chełmna, Solca Kujawskiego, Bydgoszczy oraz Szubina. Organizatorami zawodów było Ognisko TKKF Instalator-Pelikan w Szubinie, Urząd Gminy w Szubinie i KPZBS w Bydgoszczy. Sędzią turnieju był Ździsław Zachwieja z Bydgoszczy.

Organizatorzy zapewnili zawodnikom w czasie rozgrywek ciepły posiłek i czekoladę na doping. Kawa i herbata na życzenie. Nagrodzono siedem najlepszych par, trzy panie oraz najstarszego uczestnika turnieju, którym okazał się Edmund Więckowski (80+)

Nagrodzone pary:

1.Józef Matuszewski – Igor Smyk, Inowrocław
2.Piotr Litwyn – Grzegorz Pruszak, Znicz Rojewo
3.Robert Górny – Rajmund Wiśniewski, Forta Rogowo
4.Adam Kozłowski – Grzegorz Rojewski, Bydgoszcz
5.Jerzy Kowalski – Jan Nawrocki, Bydgoszcz
6.Maciej Stanek – Jarosław Żurawski, Polgra Bydgoszcz
7.Maciej Łaniewski – Bartłomiej Kamelski, Inowrocław

Tekst: TD

Oceń artykuł: 62 73

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • -1 (1)

    MANIUŚ, w dniu 08-12-2014 14:04:24 napisał:

    orzeł kcynia orzeł!!!!mistrz mistrz!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Żel UV 5ml
7,50PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Novitus Deon E
sugerowana cena producenta: 2816,70PLN
Naczepa platforma
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)