Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

11 czerwca 2019

Niebezpieczne zdarzenie na DK 5. Wyznaczono objazdy

fot. Maciej Rejment

fot. Maciej Rejment

Policjanci z Szubina wyjaśniają okoliczności zdarzenia, do którego doszło rano na obwodnicy # Szubina. Po zderzeniu dwóch pojazdów ciężarowych, kierowca jednego z nich z obrażeniami został przetransportowany do szpitala. W związku ze zdarzeniem szubińska obwodnica jest zamknięta, a ruch odbywa się przez objazdy.

Zgłoszenie o zdarzeniu drogowym na obwodnicy Szubina (DK 5) policja otrzymała dziś (11.06.19) po godzinie 5. Jak wynika ze wstępnych ustaleń policjantów, kierowca ciągnika siodłowego renault z naczepą zatrzymał swoje auto w związku z awarią opony.

Kierowca jadącej za nim scanii widząc sytuację również zatrzymał swój pojazd.

Kolejnym pojazdem, który poruszał się za ciągnikami był mercedes, którego 43-letni kierowca nie zachował należytej ostrożności na skutek czego najechał na tył scanii. Mieszkaniec gminy Koło z obrażeniami ciała został przetransportowany do szpitala.

Okoliczności zdarzenia wyjaśniać będą policjanci z komisariatu w Szubinie. W chwili obecnej szubińska obwodnica jest całkowicie zamknięta w związku z usuwaniem skutków zdarzenia. Ruch pojazdów odbywa się przez zorganizowane objazdy. Utrudnienia potrwać mogą jeszcze około godziny.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 1 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 3 (3)

    Ja, w dniu 11-06-2019 13:34:02 napisał:

    Znów "tiry" z całym szacunkiem dla ich ciężkiej pracy , ale niech włączą myślenie!!!

    odpowiedz

    • 3 (5)

    Ktos, w dniu 11-06-2019 18:25:15 napisał:

    Zawsze powtarzam ze odleglosc to podstawa. Niemcy. Francja.a nawet juz. Wlosi walcza z odleglosciami miedzy ciezarowkami karajac dosc znacznymi mandatami. A w. Polsce jak to w Polsce transport krajowy to patologia brak myslenia i kultury.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    act, w dniu 12-06-2019 19:39:21 napisał:

    znów jakiś bawił się telefonem norma

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Siłownia
Sypialnia - jasny dekor i ryflowane uchwyty
Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
Pomoc drogowa
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Meble łazienkowe
Przewóz krajowy
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)