Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

09 maja 2019

Nauka przez zabawę. Marynarz Felek w Niepublicznym Przedszkolu Katolickim

fot. pow.

fot. pow.

Dnia 9 maja dzieci z Niepublicznego Przedszkola Katolickiego gościły # aktorów z teatru Profilaktycznego Edukacja i Animacja „Magik” z Białegostoku z przedstawieniem „Skrzynia pełna skarbów”.

Podczas spotkania dzieci mogły poznać marynarza Felka, który po zejściu na ląd spotykał na swojej drodze wiele postaci, dzięki którym dowiedział się, że należy pomagać innym, a dobro, które czynimy zawsze do nas wróci.

Dzieci podpowiadały marynarzowi, jak należy postępować w określonych sytuacjach przypominając o zasadach dobrego wychowania i zasadach bezpieczeństwa.

materiał: mgr A. Beger, Niepubliczne Przedszkole Katolickie

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 3 12

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)