Dziś mamy 7 czerwca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

21 września 2019

Nasi na konwencji programowej PSL w Bydgoszczy. Mamy kandydatów stąd!

fot. Tomasz Miłowski

fot. Tomasz Miłowski

19 września 2019 r. w auli Wyższej Szkoły Gospodarki w # Bydgoszczy (właściciel - Krzysztof Sikora – 2 miejsce na liście) odbyła się Konwencja Programowa Komitetu Wyborczego Polskie Stronnictwo Ludowe Koalicja Polska.

Uczestniczyło w niej ok. 20 mieszkańców powiatu nakielskiego, w tym kandydaci w tegorocznych wyborach do Sejmu RP z tego terenu: Tomasz Miłowski - samorządowiec (lista nr 1, poz. 10), Aleksandra Pazderska – przedsiębiorca (lista nr 1, poz. 12), Tomasz Bagnerowski – rolnik z Turzyna (lista nr 1, poz. 14), Kamila Łączna – animator kultury (lista nr 1, poz. 22). 

Konwencję prowadził poseł Piotr Zgorzelski, a jej gośćmi byli: prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz oraz Paweł Kukiz. Liderzy, a także Zbyszek Sosnowski (poseł, prezes ZW PSL), Dariusz Kurzawa (wicemarszałek woj. kuj-pom, 1 miejsce na liście), Paweł Szramka (poseł) oraz Ryszard Bober (kandydat na senatora, akt. Przewodniczący Sejmiku W K-P) przedstawili program Koalicji Polskiej w wyborach do parlamentu krajowego.

Omówili najważniejsze jego propozycje: emeryturę bez podatku, dobrowolny ZUS dla przedsiębiorcy, dostępną służbę zdrowia, program tani prąd czyste powietrze, programy dla młodych „Własny kąt” i „Praca dla młodych”, dynamiczny rozwój Polski lokalnej, silny samorząd, zrównoważone rolnictwo oraz utrzymanie obowiązujących zasad pomocy rodzinom, w tym 500+ (PSL głosował za programem!). 

Okręg nr 4:
1. Kurzawa Dariusz – Wicemarszałek sejmiku woj. kuj-pom.
2. Sikora Krzysztof – Prezydent Wyż. Szkoły Gospodarki B-szcz
3. Śmigielska Klaudia – farmaceuta
4. Kozłowska Zofia – rolnik, Przewodnicz. Rady Woj. Związku
5. Nawrot Jadwiga – biegły rewident
6. Biernacki Jan – sadownik
7. Koszowski Franciszek – Wicestarosta Świecki, Prezes ZP PSL
8. Ankiewicz-Jasińska Ewa – Dyrektor Zespołu Szkół Mechanicznych nr 1 w Bydgoszczy, nauczyciel
9. Kapusta Zbigniew – rolnik
10. Miłowski Tomasz – samorządowiec, Wicestarosta Nakielski, Prezes Zarządu Powiat. PSL w Nakle
11. Sobiechowska Hanna – Urz. Miasta Sępólno – insp. Ochrony Danych Osobowych, prezes ZG PSL
12. Pazdrerska Aleksandra – przedsiębiorca, Nakło, Potulice
13. Różański Krzysztof – były komendant Komendy Powiatowe w Sępólnie Krajeńskim
14. Bagnerowski Tomasz – rolnik z Turzyna, gmina Kcynia
15. Sankowski Paweł – Wicedyrektor ZSM. Nr 1 w Bydgoszczy, nauczyciel
16. Stanek Aleksandra – ekonomista
17. Urbański Łukasz – kierownik – Minikowo
18. Prochownik Wiesława – lekarz stomatolog
19. Rowiński Grzegorz – wykładowca Bydgoskiej Szkoły Wyższej
20. Pawlina Henryk – pracownik samorządowy w Urzędzie Marszałkowskim, Prezes ZP PSL
21. Słoma Jarosław – przedsiębiorca
22. Łączna Kamila – animator kultury, Mrocza, Białe Błota
23. Superczyński Jacek – członek Zarządu Powiatowego w Żninie
24. Mes Ewa – prezes ZP PSL, były woj. kuj.-pom.

materiał: Tomasz Miłowski/ZP PSL w Nakle

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

 

Oceń artykuł: 11 20

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)