Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

13 listopada 2014
Korespondencyjne Mistrzostwa Polski w Brydżu Sportowym

Najmrodzki i Rdesiński wygrywają

fot. KP

fot. KP

Para Bogdan Najmrodzki i Jan Rdesiński zwyciężyła w turnieju brydżowym w Nakle. Turniej ten był równocześnie listopadową eliminacją Korespondencyjnych Mistrzostw Polski w Brydżu Sportowym.

W każdy drugi poniedziałek miesiąca brydżyści w całym kraju rozgrywają turniej, ułożonymi przez sędziego kartami. Dzięki temu można porównać wyniki uzyskane przez poszczególnych brydżystów z Polski oraz gości z zagranicy. Spośród 12 turniejów Korespondencyjnych Mistrzostw Polski, klasyfikowanych jest 8 najlepszych rezultatów. W eliminacjach tych uczestniczy również nakielska sekcja brydża sportowego.

W poniedziałek, 10 listopada, rozegrano w Nakle turniej będący listopadową eliminacją Korespondencyjnych Mistrzostw Polski w Brydżu Sportowym. Wystąpiło aż 12 par z: Nakła, Kcyni, Mroczy, Szubina i Więcborka. Grano na zapis maksymalny.
Zwyciężyła bardzo doświadczona para Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński (Czarni-Zelan Nakło). Drugie miejsce przypadło ich klubowym kolegom: Krzysztof Popczyński/Piotr Wołowski. Na trzecim miejscu uplasował się para brydżystów Tarpana Mrocza: Włodzimierz Heymann/Marian Zarembski. Czwarte miejsce zajęli goście z Więcborka, a piąte kolejna nakielska para.
Wynik procentowy zwycięzców daje szanse na zdobycie kolejnych punktów rankingowych. Punkty dostaje tylko 50 najlepszych par z ok. 600, które występują w eliminacjach.

Wyniki:
1. Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński - 58.79%
2. Krzysztof Popczyński/Piotr Wołowski - 57.58%
3. Włodzimierz Heymann/Marian Zarembski - 57.27%
4. Roman Grabowski/Benedykt Mieszczak - 51.52%
5. Alfred Nowak/Jan Nowakowski - 51.21%
6. Brunon Kaczmarek/Antoni Wilkowski - 50.61%
7. Dariusz Bartoś/Jan Kudła - 50.30%
8. Michał Kaczmarek/Zbigniew Kaczmarek - 47.27%
9. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 45.45%
10. Zbigniew Pełka/Mariusz Wróblewicz - 44.55%
11. Tadeusz Koniec/Tadeusz Nitka - 43.64%
12. Krzysztof Cyran/Dariusz Borkowski - 41.82%.

Oceń artykuł: 97 103

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    xxl a-kces, w dniu 13-11-2014 17:03:52 napisał:

    a wróbelewicz w cieniu ;)

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Kasa fiskalna Euro z kopią elektroniczną
1099PLN PROMOCJAPLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
Terminale płatnicze
Rolki termiczne
0,69PLN 0,49PLN
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Elzab Jota E
sugerowana cena producenta: 1783,50PLN
Fotopoduszka Jasiek
30,00PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)