Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

14 listopada 2014
Turniej brydżowy z okazji Święta Niepodległości

Licytowali „żołnierze i studenci”

fot. KP

fot. KP

Osiem par wystąpiło w piątkowym turnieju brydża sportowego w Nakle. Zwyciężyła para Jan Nowakowski i Ludwik Pazderski.

Turniej rozegrano 14 listopada, dzięki uprzejmości dyrekcji Gimnazjum nr 4 w Nakle, w świetlicy strzelnicy szkolnej. Grano na zapis maksymalny. Organizatorem imprezy był nakielski Klub Żołnierzy Rezerwy, dlatego większość par stanowili członkowie klubu, którzy „wzmocnieni” zostali gośćmi z Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Amatorów brydża powitał organizator turnieju Jan Nowakowski. Zawody sędziował Piotr Wołowski. Gra przebiegała w miłej atmosferze.

Zwyciężyła para Jan Nowakowski/Ludwik Pazderski. Drugie miejsce przypadło parze Elżbieta Krajewska/Czesław Wlazło. Natomiast trzy kolejne pary miały identyczny wynik punktowy. O miejscu trzecim zdecydowała większa liczba zwycięstw. Ostatecznie na najniższym stopniu podium stanęli: Edward Budziak/Janusz Paleczny.

Zwycięzcy otrzymali puchary, a pary z trzech pierwszych miejsc dyplomy. Wszyscy uczestnicy turnieju otrzymali nagrody rzeczowe. Dodatkowo wyróżniona została najlepsza kobieta: Elżbieta Krajewska.

W przerwach miedzy licytacją i rozgrywką można było posilić się słodkościami.

Wyniki:

1. Jan Nowakowski/Ludwik Pazderski – 77 pkt
2. Elżbieta Krajewska/Czesław Wlazło – 71 pkt
3. Edward Budziak/Janusz Paleczny - 63 pkt
4. Mariusz Wróblewicz/Włodzimierz Heymann – 63 pkt
5. Barbara Makowska/Józef Krzoska – 63 pkt
6. Eugeniusz Paczkowski/Brunon Kaczmarek – 63 pkt
7. Elżbieta Witusińska/Kazimierz Klebs – 57 pkt
8. Stefania Stalińska/Edward Guss – 47 pkt.

Oceń artykuł: 113 124

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sypialnia Orzech Włoski/ Czarny lub Dąb Denver
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Meble młodzieżowe systemowe
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
Nadanie modnej linii
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)