Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

14 stycznia 2020

Kompletnie pijany prowadził samochód. 37-latek poniesie konsekwencje

fot. archiwum

fot. archiwum

Z poważnymi konsekwencjami musi się liczyć 37-letni mieszkaniec Żnina, który # kompletnie pijany prowadził samochód osobowy. Podczas swojej brawurowej jazdy popełnił szereg wykroczeń drogowych. Ponadto przewoził w pojeździe 9-letniego syna.

12.01.20 r. w godzinach popołudniowych w Żninie dzielnicowi zostali zaalarmowali przez jednego z kierowców, że inny uczestnik ruchu prawdopodobnie jest pijany. Świadek jechał za osobowym oplem i sposób, w jaki się poruszał narzucał podejrzenie, że może być pod wpływem alkoholu. Funkcjonariusze natychmiast pojechali za wskazanym samochodem. Włączyli sygnały uprzywilejowania, dając tym samym kierowcy znak do zatrzymania, lecz 37-latek zamiast się zatrzymać przyspieszył i zaczął wyprzedzać inne pojazdy. Manewry te wykonywał na przejściach dla pieszych i skrzyżowaniu. Widząc, że nie zdoła uciec, zjechał na parking na ul. 700-lecia.

Od kierowcy czuć było silną woń alkoholu. W pojeździe znajdował się zapłakany 9-letni syn zatrzymanego, który przyznał się policjantom, że bardzo się bał niebezpiecznej jazdy swojego ojca i wielokrotnie prosił go, aby ten zwolnił. Funkcjonariusze sprawdzili nieodpowiedzialnego kierowcę alkomatem. W organizmie miał ponad dwa promile alkoholu. Podczas kontroli nie posiadał dokumentu prawa jazdy. Jak się okazało, 37-latek w październiku ubiegłego roku dopuścił się tego samego przestępstwa drogowego, wówczas również prowadził samochód pod wpływem alkoholu.

Wkrótce mieszkaniec Żnina usłyszy zarzuty. Jakie poniesie konsekwencje, zadecyduje sąd, do którego trafi akt oskarżenia. Grozi mu do 2 lat pozbawienia wolności oraz długoletni zakaz prowadzenia pojazdów. Nie uniknie także odpowiedzialności za popełnione wykroczenia.

materiał: mł. asp. Wioleta Burzych/red.

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Oczyszczanie twarzy
Zezwolenie na zbieranie odpadów
od 2000PLN
Botox i wypełniacze
Makijaż na każdą okazję
Meble kuchenne
Konstrukcje stalowe
Meble kuchenne - na zamówienie
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)