Dziś mamy 5 kwietnia 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

11 lutego 2020

Ferie w "Igusiu". Codziennie nowe atrakcje dla przedszkolaków

fot. Anna Ciążyńska

fot. Anna Ciążyńska

Dzieci z Przedszkola Publicznego "Iguś" w Zamościu podczas ferii nie nudziły się ani chwili! Aktywnie# uczestniczyły w przygotowanych zajęciach.

Każdego dnia na przedszkolaki czekały nowe atrakcje. Ferie rozpoczęły się Zimową Olimpiadą Sportową, ach cóż to były za emocje! W kolejnych dniach dzieci tworzyły zimowy krajobraz podczas warsztatów plastycznych, wyruszyły w góralską podróż, przeżyły piracką przygodę oraz szalały podczas zumby. Mimo pogody za oknem, nie zabrakło także śniegu tworzonego w Akademii Małego Badacza oraz zabawy z tworzeniem mas plastycznych. Najstarsza grupa odwiedziła nawet bibliotekę.

Ostatnie dni ferii przyniosły to, co przedszkolaki lubią najbardziej – Igusiowe Kino oraz pyszną pizzę przygotowaną w Kuchcikowie.

Materiał: Anna Ciążyńska

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble łazienkowe
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Zabiegi odmładzające
Meble łazienkowe
Wosk nabłyszczający Joanna 130ml
9,50PLN
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
Meble kuchenne
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
0

Chodź, pomaluj swój świat… na zielono. Apetyczne przepisy na Dzień Szpinaku

Świętować można z różnych okazji. Boże Narodzenie jednoznacznie kojarzy się z #czerwonym barszczem i zupą grzybową, a Wielkanoc to świetny pretekst do zajadania się żurem i jajkami na tysiąc sposobów. Kalendarz jest jednak wypełniony wieloma innymi, smakowitymi datami. Wiedzieliście, że 26 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szpinaku? Najwyższa pora dać temu liściastemu specjałowi zielone światło w kuchni!

(czytaj więcej)
0

Co robić z dziećmi w domu? Wspólnie pieczmy słodkości!

Co robić z dzieciakami, które więcej czasu spędzają w domu? Istnieje wiele pomysłów na to, #jak w prosty i przyjemny sposób zorganizować czas, angażując także najmłodszych. Jedną z przyjemniejszych aktywności, która pozwoli nam na działanie zespołowe, jest wspólne pieczenie słodkości – a efekty, och, będą pyszne! Oto garść inspiracji na proste w przygotowaniu i smaczne wypieki, które możemy przyrządzić wspólnie z najmłodszymi.

(czytaj więcej)
0

"Odkażanie" koronawirusa po polsku. W izolacji coraz częściej sięgamy po alkohol

Butelka wódki, kilka piw i ze dwa wina – to dla żony. Będzie na zapas” – mówi, stojąc w kolejce #w monopolowym. Ale robi to także następnego dnia… Pandemia koronawirusa i związana z nią kwarantanna staje się dla wielu Polaków pułapką. W wyniku izolacji częściej sięgają po alkohol i piją znacznie większe jego ilości. Podczas gdy np. władze departamentu Aisne w północno-wschodniej Francji wydają zakaz sprzedaży alkoholu w związku z epidemią Covid-19, w Polsce sklepy monopolowe pospiesznie i na bieżąco uzupełniają braki w asortymencie.

(czytaj więcej)
0

Lepiej zapobiegać niż leczyć. Lepsza odporność dzięki zdrowym produktom

Sezon na infekcje to czas, kiedy bardziej niż zazwyczaj powinniśmy zadbać o siebie i najbliższych#. Widoczne za oknem słońce oraz malownicza wiosenna aura często usypia naszą czujność w obliczu czyhających chorób. W tym szczególnym czasie warto więc naturalnie wzmocnić odporność i skutecznie zmniejszyć ryzyko infekcji m.in. poprzez odpowiednią dietę.

(czytaj więcej)