Dziś mamy 27 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

27 stycznia 2020

Bezpieczne Ferie. Spotkania z szubińskimi dzielnicowymi

fot. mł. asp. Zofia Wrzeszcz

fot. mł. asp. Zofia Wrzeszcz

Jak bezpiecznie spędzić ferie? Jakich miejsc unikać? - to niektóre z pytań, na które # odpowiadali szubińscy dzielnicowi podczas spotkań z dziećmi przed zimowym wypoczynkiem. W ramach działań „Bezpieczne ferie 2020” funkcjonariusze rozmawiali z najmłodszymi o bezpieczeństwie. Wszystko po to, by nasze pociechy podczas ferii bezpiecznie wypoczęły, a po dwóch tygodniach beztroski całe i zdrowe wróciły do szkoły.

W minionym tygodniu dzielnicowi z Komisariatu Policji w Szubinie: mł. asp. Tomasz Bukowski oraz mł. asp. Przemysław Błaszkowski spotkali się z uczniami Szkoły Podstawowej w Królikowie i Kołaczkowie, gdzie rozmawiali z dziećmi z klas 0-III  o bezpieczeństwie w trakcie zbliżających się ferii.

Głównym tematem spotkań, niezwykle ważnym w okresie ferii, było bezpieczeństwo podczas uprawiania sportów zimowych oraz zabaw na świeżym powietrzu. Policjanci przestrzegali przed ślizganiem się na skutych lodem zbiornikach wodnych, czy też przed zjeżdżaniem z górek znajdujących się blisko ulic czy innych niebezpiecznych miejsc.

Ważnym elementem spotkań było także przypomnienie zasad poruszania się po drogach, szczególnie po zmroku, kiedy niezbędne stają się elementy odblaskowe noszone przez dzieci na wierzchnich ubraniach.

Ponadto policjanci omówili zagadnienia związane z cyberzagrożeniami, podając zasady bezpiecznego korzystania z Internetu.

materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz

Oceń artykuł: 6 10

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Terminale płatnicze
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Botox
Usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych
od 50PLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Modne aranżacje
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)