Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

"Życie ludzkie w moich rękach". Warsztaty dla licealistów

fot. pow.

fot. pow.

14 października w I Liceum Ogólnokształcącym w Szubinie odbyły się kolejne zajęcia z projektu „Życie ludzkie w moich rękach”.

Projekt finansowany jest przez Powiat Nakielski w ramach realizacji zajęć pozalekcyjnych. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach których głównym celem było:
• Uświadomienie wagi udzielania pierwszej pomocy.
• Doskonalenie zasad i umiejętności udzielania pierwszej pomocy w przypadku zagrożenia życia i zdrowia poszkodowanych, głównie w wypadkach komunikacyjnych.
• Przygotowanie uczniów do racjonalnych zachowań w przypadku wystąpienia zagrożeń, nabycie umiejętności szybkiego reagowania i podejmowania decyzji.
• Wdrażanie do współpracy w zespole, przestrzegania norm, reguł i zasad postępowania w nagłych wypadkach.
Uczniowie otrzymają certyfikaty.
Koordynatorem projektu jest Lidia Leciejewska

materiał: Lidia Leciejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)