Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

09 lutego 2020

Nauczyciele podnoszą swoje kwalifikacje. Część kosztów ponosi Powiat

Ile w tegorocznym budżecie Powiatu Nakielskiego przeznaczonych zostanie #pieniędzy na dokształcanie nauczycieli pracujących w szkołach, które Powiat prowadzi? Już spieszymy z informacją.

Z budżetu organu prowadzącego szkoły wyodrębnia się 0,8% planowanych rocznych środków przeznaczonych na wynagrodzenia osobowe nauczycieli. W przypadku budżetu Powiatu w tym roku kwota ta wynosi 191 769 zł. Środki te przeznaczane są na dofinansowanie doskonalenia zawodowego nauczycieli tzn. na studia magisterskie, podyplomowe nadające uprawnienia do nauczania drugiego przedmiotu, seminaria, konferencje, wykłady, warsztaty, szkolenia, a także na wspomaganie szkół oraz sieci współpracy i samokształcenia dla nauczycieli prowadzonych przez placówki doskonalenia nauczycieli, poradnie psychologiczno-pedagogiczne. Ponadto pieniądze te pokrywają koszty udziału nauczycieli w szkoleniach branżowych, koszt materiałów szkoleniowych, czy tez koszty dojazdów.

Maksymalna kwota dofinansowania opłat pobieranych przez szkoły wyższe i placówki doskonalenia nauczycieli to 1 700 zł za jeden semestr.

Jakie konkretnie kwoty przyznano każdej z placówek prowadzonych przez Powiat?
I LO Nakło – 10 tys. zł
I LO Szubin – 10 tys. zł
ZSŻŚ Nakło – 21 tys. zł
ZS Nakło – 23 tys. zł
ZSP Samostrzel – 9 tys. zł
ZS Lubaszcz – 8 tys. zł
ZS Szubin – 9 tys. zł
ZSS Karnowo – 22 tys. zł
ZSS Kcynia – 11 tys. zł
ZSS Szubin – 11 tys. zł
MOW Samostrzel – 24 tys. zł
PPPP Nakło – 8 tys. zł

Kwota do dyspozycji organu prowadzącego to 25 769 zł.

Oceń artykuł: 9 16

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

MEBLE PIOTR PASIEKA
Kalkulatory
od 6,90PLN
Usta - powiekszanie
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)