Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

26 stycznia 2020

Druhowie podsumowali miniony rok. Jednostka wzbogaciła się o nowy sprzęt

fot. BG

fot. BG

W świetlicy wiejskiej w Polichnie odbyło się zebranie sprawozdawcze tamtejszej #jednostki OSP. Druhowie podziękowali odchodzącemu na emeryturę st. bryg. Franciszkowi Sobiechowskiemu.

Jako pierwszy głos zabrał prezes jednostki dh Marek Balcer, który powitał wszystkich przybyłych i oddał głos dh Krystianowi Płatkowi, który poprowadził zebranie. Po przedstawieniu sprawozdań za ubiegły rok oraz planów na obecny, zebrani druhowie udzielili zarządowi absolutorium.

Jednostka OSP Polichno liczy 35 członków, w tym 15 kobiet. W roku ubiegłym, druhowie brali udział w 14 akcjach ratowniczych, z tego w 12 pożarach. Największą liczbą wyjazdów może pochwalić się dh Łukasz Balcer, który 12 razy niósł pomoc potrzebującym. W 2018 roku, jednostka z Polichna otrzymała nowy samochód, natomiast w minionym wzbogaciła się o kolejny nowy sprzęt, m.in. pompę pływającą, piłę do stali i betonu i węże ssawne. Jak co roku, druhowie wzięli udział w gminnych zawodach sportowo – pożarniczych. Mężczyźni zajęli 1 miejsce, natomiast kobiety uplasowały się na 2 pozycji.

Na sam koniec na przybyłych gości czekały dwie miłe niespodzianki. Obecny na zebraniu sołtys wsi Paulina, Piotr Łuczak skierował kilka ciepłych słów w stronę zaprzyjaźnionej jednostki wręczając na ręce prezesa upominek. Korzystając z obecności na zebraniu, zastępcy komendanta powiatowego straży pożarnej w Nakle nad Notecią st. bryg. Franciszka Sobiechowskiego, który odchodzi na emeryturę, druhowie podziękowali za wiele lat udanej współpracy, wręczając pamiątkową koszulkę.

Oceń artykuł: 13 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    Osp, w dniu 26-01-2020 12:06:07 napisał:

    Jest i Pufacz.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Gość , w dniu 26-01-2020 18:37:55 napisał:

    Kto to jest.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Naczepa platforma
Test amortyzatorów
Siłownia
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Kalkulatory
od 6,90PLN
Stół z blatem szklanym + krzesła
Krzesło młodzieżowe
MEBLE PIOTR PASIEKA
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)