Dziś mamy 7 czerwca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

06 sierpnia 2019

Zbliża się święto plonów. Zapraszamy na konkurs Wieńców Dożynkowych

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Za niespełna trzy tygodnie, 25 sierpnia, na# Stadionie Miejskim w Mroczy odbędą się Gminno-Powiatowo-Parafialne Dożynki. Święto plonów tradycyjnie obfitować będzie w wiele atrakcji, o których poinformujemy niebawem.

Tymczasem serdecznie zapraszamy sołectwa oraz osiedla z terenu Powiatu Nakielskiego do wzięcia udziału w Konkursie Wieńców Dożynkowych!

Wieńce oceniać będzie dożynkowa Komisja Konkursowa, która zwróci szczególną uwagę m.in. na materiały, które zostały wykorzystane do wykonania wieńca, walory artystyczne dzieła oraz prezentację płodów rolnych.

Zapisy trwają do 21 sierpnia 2019 r.

Materiał: Monika Oleś-Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu

Oceń artykuł: 4 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)