Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

20 czerwca 2019

Zakończenie roku szkolnego. Uczniowie oficjalnie rozpoczęli wakacje

fot. Wawrzyn Nowak/Gabriela Wesół

fot. Wawrzyn Nowak/Gabriela Wesół

19 czerwca 2019 roku w Szkole Podstawowej w Mycielewie dyrektor # Katarzyna Walasiewicz, wychowawcy oddziałów i przedstawiciel Rady Rodziców Joanna Stypczyńska wyróżnili uczniów za wysokie wyniki w nauce oraz inne osiągnięcia, wręczając listy gratulacyjne, książki, dyplomy i statuetki.

Była to szczególna uroczystość zakończenia roku szkolnego 2018/2019, gdyż po raz pierwszy żegnaliśmy uczniów z ósmej klasy. Ostatni raz wręczyliśmy świadectwa ukończenia gimnazjum.

Nagrodę Burmistrza Kcyni otrzymała Patrycja Bojas.

Nagrodę Dyrektora Szkoły w Mycielewie (gm. Kcynia) otrzymali Amadeusz Hak (szkoła podstawowa) i Zuzanna Trzebiatowska (gimnazjum).

Tytuł Absolwenta Roku oraz Prymusa Szkoły zdobyli Kacper Śliwa (gimnazjum ) i Patrycja Bojas (szkoła podstawowa).

Natomiast Czytelnikiem Roku została Klaudia Hadrych, a 100% frekwencji w całym roku szkolnym utrzymała Anna Repczyńska.

materiał: Wawrzyn Nowak

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 6 3
Pliki do pobrania
Lista uczniow wyróżnionych 2018-2019.doc

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)