Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

16 kwietnia 2019

Wspomagamy schronisko. Zebrano i przekazano karmę

fot. pow

fot. pow

Szkolne Koło Wolontariatu „Radość serca” Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Wł. Łokietka w# Lubaszczu wraz z opiekunami zorganizowało w dniach 11.03.2019-05.04.2019 r. akcję charytatywną na rzecz bezdomnych psów przebywających w schronisku w Rozwarzynie.

Celem akcji było kształtowanie pozytywnych cech charakteru poprzez rozwijanie empatii, uwrażliwienie na krzywdę zwierząt. Uczniowie, jak również nauczyciele włączyli się chętnie do zbiórki. Po raz kolejny udowodnili, że liczy się każda, nawet najmniejsza pomoc . Dzięki wrażliwości i dobroci wszystkich tych, którzy wspomogli akcję, zebrano karmę  suchą i w puszkach, miski, ryż, makaron, kaszę, koce, ręczniki i poduszki. Wychowankowie szkoły pod opieką pani Agnieszki Andrzejewskiej dostarczyli dary pracownikowi schroniska w Rozwarzynie. Wszystkim uczniom oraz ich rodzicom, którzy włączyli się do akcji serdecznie dziękujemy i zachęcamy do dalszej pomocy na rzecz bezdomnych zwierząt.

materiał: Agnieszka Andrzejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 27 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)