Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

23 kwietnia 2019

Wielkanocne tradycje w "Donaldzie". Dzieci odwiedził zajączek

fot. Katarzyna Geppert

fot. Katarzyna Geppert

Okres poprzedzający Święta Wielkanocne upłynął w # Przedszkolu DONALD w bardzo radosnej atmosferze.

Nauczycielki wraz z przedszkolakami zadbały o wiosenno-świąteczny wystrój przedszkola. W salach pojawiły się „zielone ogródki” pełne kwitnących kwiatów w doniczkach oraz pierwsze nowalijki wyhodowane przez dzieci na zajęciach tj. szczypiorek, rzeżucha, pietruszka, fasola.

Z okazji Świąt Wielkanocnych dwie najstarsze grupy zaprosiły rodziców ,którzy obejrzeli przedstawienia przygotowane przez przedszkolaków oraz ich opiekunki. Dzieci 5-letnie przygotowały znaną wszystkim bajkę „ Brzydkie kaczątko” natomiast 6-latki zaprezentowały się w przedstawieniu pt. "Powitanie wiosny".

Aby przybliżyć dzieciom świąteczne tradycje we wszystkich grupach wiekowych odbyły się śniadanka wielkanocne. Jak obyczaj każe wszystkie dzieci oraz personel przedszkola podzielili się świątecznym jajkiem. Na stołach nie zabrakło również wędzonej szynki, białej kiełbasy oraz wielkanocnej baby.

A na koniec na wszystkie dzieci czekała najmilsza niespodzianka. Do przedszkola zawitał wielkanocny zając z prezentami, które ucieszyły wszystkich milusińskich.

Wielkanocne święta za nami, a teraz wszystkie dzieci czekają na prawdziwie wiosenną pogodę, dzięki której pojawi się więcej uśmiechu na ich twarzach.

materiał: mgr Katarzyna Geppert

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 7 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)