Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

09 maja 2019

VI Ogólnopolski konkurs Geograficzny. Albert Urbański trzeci w Polsce

fot.pow

fot.pow

Komitet Organizacyjny VI Ogólnopolskiego Konkursu Geograficznego# „Geo – Planeta” PLUS ogłosił wyniki tegorocznej edycji konkursu, które do Liceum dotarły 8 maja 2019 r.

Duży sukces w Konkursie odniósł uczeń klasy III politechnicznej nakielskiego liceum, a w tej chwili już abiturient Albert Urbański zajmując indywidualnie III miejsce w Polsce, za co został uhonorowany okolicznościowym dyplomem i grawertonem oraz nagrodą książkową. Ponadto wyróżnienia otrzymali: Wiktoria Sobieszczyk, Adam Mika, Natalia Zapora, Mateusz Młodziankiewicz i Jacek Sobierajski. Tak dobre indywidualne wyniki uczniów zadecydowały o sukcesie drużynowym. W VI edycji „Geo Planety” PLUS I Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Krzywoustego w Nakle nad Notecią zajęło bardzo wysokie, bo III miejsce w Polsce. Do konkursu młodzież przygotował nauczyciel geografii Andrzej Kinderman. 

materiał: Andrzej Kinderman

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 16 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)