Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

15 maja 2019

VIII sesja Rady Miejskiej za nami. Podjęto kilka ważnych uchwał

fot. Gmina Szubin

fot. Gmina Szubin

7 maja 2019 r. w Miejsko-Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej# przy ul. Kcyńskiej 34 w Szubinie odbyła się VIII sesja Rady Miejskiej w Szubinie.

Obrady poprowadziła Pani Anna Kijowska – Przewodnicząca Rady.

Przewodnicząca przywitała wszystkich radnych, naczelników wydziałów i przybyłych gości.

W dalszej części sesji Rady Miejskiej Przewodnicząca Rady przedstawiła informację o działaniach podejmowanych w okresie międzysesyjnym oraz o zgłoszonych interpelacjach i zapytaniach radnych.

Następnie Pan Mariusz Piotrkowski - Burmistrz Szubina przedstawił sprawozdanie z działalności międzysesyjnej w okresie od 18 kwietnia 2019 r. do 6 maja 2019 r.

Następnie radni podjęli uchwały:
- w sprawie nadania Medalu Honorowego Sędziwoja z Szubina (Pani Irenie Hałas).
- w sprawie nadania Medalu Honorowego Sędziwoja z Szubina (Panu Janowi Makowieckiemu).
- w sprawie przyjęcia strategii Rejonowej Biblioteki Publicznej w Szubinie na lata 2019-2029.
- w sprawie planu sieci szkół podstawowych.
- w sprawie określenia sezonu kąpielowego oraz wykazu kąpielisk na obszarze Gminy Szubin w 2019 roku.

Na zakończenie w wolnych głosach radny wnioskował o dodatkowe miejsce parkingowe dla osób niepełnosprawnych obok windy przy Miejsko – Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Szubinie.

materiał: Gmina Szubin

Oceń artykuł: 0 9

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 6 (8)

    Tak to bywa, w dniu 15-05-2019 09:41:40 napisał:

    Czyli było miło i przyjemnie! Radni mają wiele do powiedzenia

    odpowiedz

    • 8 (12)

    mariusz, w dniu 15-05-2019 13:21:51 napisał:

    proszę dbać o park na nakielskiej ponieważ zaczyna zarastać chwastami zamiast ładną zieloną trawą...części chodnika są już zniszczone dziury zrobiły się w tej wylewce z której zrobione są alejki myślę że trzeba składać reklamacje

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fotopoduszka w kształcie serca
30,00PLN
Fotokubek z łyżeczką i kolorowym wnętrzem
34,90PLN
Ryzyko zawodowe
od 100PLN
Modne aranżacje
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Sypialnia - jasny dekor i ryflowane uchwyty
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)