Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

23 czerwca 2019

"Umiem pływać 2019". Uczniowie zrealizowali nowy projekt

fot. Magdalena Zmudzińska

fot. Magdalena Zmudzińska

Od 23 marca do 8 czerwca w naszej gminie we współpracy z Kujawsko-Pomorskim Związkiem # Pływackim realizowany był program „Umiem pływać 2019”.

W ramach tego programu 30 uczniów klas I-III z naszej gminy, (15 ze Szkoły Podstawowej w Witosławiu i 15 ze Szkoły Podstawowej w Mroczy) uczestniczyło w 10 wyjazdach na basen „Naquarius” w Nakle nas Notecią oswajając się z wodą oraz ćwicząc podstawy pływania.

Program współfinansowany był z Funduszu Zajęć Sportowych dla Uczniów Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz z budżetu Gminy Mrocza.

materiał: Ewelina Musiał

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)