Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

24 czerwca 2019

Uczcili 130-lecie szkoły. Odsłonięto pamiątkową tablicę

fot. DW

fot. DW

W sobotę, 22 czerwca odbyło się 130-lecie istnienia szkoły im. Powstańców Wielkopolskich w Trzeciewnicy.

Uroczystość rozpoczęła się mszą świętą, którą odprawił ks. Mirosław Jasiński. Następnie wszyscy udali się na plac szkolny, gdzie zgromadzonych powitała dyrektor placówki Katarzyna Mikołajczak- chciałabym powitać na zjeździe absolwentów  i pracowników szkoły w Trzeciewnicy, zjazd ten zorganizowaliśmy z okazji 130-lecia istnienia szkoły, która należy do jednej z najstarszych szkół w Polsce.

Na uroczystości nie mogło zabraknąć burmistrza Sławomira Napierały, obecni również byli Starosta nakielski Tadeusz Sobol, Przewodniczący Rady Miejskiej Paweł Wiśniewski oraz sołtysi Barbara Strzelewicz i Krystyna Dawidowicz.

Historię 130-lecia szkoły opowiedziała Kustosz Muzeum Ziemi Krajeńskiej Anna Sergot. Po przemówieniach nadszedł czas na odsłonięcie pamiątkowej tablicy przez włodarza gminy w asyście  Pawła Wiśniewskiego.

Podczas imprezy przed publicznością wystąpiły zespoły Pieśni i Tańca Krajna oraz chór Nadzieja. Można było również zwiedzić mury szkoły.

Oceń artykuł: 17 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    Alex, w dniu 24-06-2019 20:42:04 napisał:

    Brawo piękna mała szkoła

    odpowiedz

    • 0 (0)

    rodzic, w dniu 25-06-2019 10:33:23 napisał:

    Brawo.Wykorzystać tę uroczystość,niech wreszcie władze gminy sypną groszem i brukowane boisko pokryją tartanem,który obecnie jest już łatwo dostępny!!!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
Remonty mieszkań
Rolery - mezoterapia skóry
Stoły i krzesła - różne wzory i kolory
Żel UV 5ml
7,50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)