Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

22 maja 2020

Turnieje brydżowe pod patronatem starosty. Grali na „maksy” i „impy”

fot. arch,

fot. arch,

W miniony weekend klub brydżowy Eurorobac Nakło zorganizował kolejne turnieje brydżowe #on-line na amerykańskim serwerze bridgebase. Patronat nad cyklem turniejów objął Starosta Nakielski.

– Z dumą przyznaję że patronat nad naszym turniejem objął Starosta Nakielski nasz wierny kibic Tadeusz Sobol – poinformował szef nakielskiej sekcji brydżowej Piotr Wołowski.

W piątek (15 maja) rozegrano turniej par na zapis maksymalny - wystartowało 12 par. Turniej wygrała para Wiesław Paczkowski - Jan Nawrocki (PAAK Bydgoszcz - Forta Żnin) 67,81%, przed parą Eurorobac Nakło Ziemowit Brzykcy - Piotr Wołowski 60,62% i mikstem Alina Majchrzak - Bogdan Kowalczyk (Eurobac II - Blotka Świecie) 59,06%.

W niedzielę (17 maja) rozegrano turniej na zapis meczowy - wystartowało 14 duetów. Tutaj najlepszy okazał się mikst Alina Majchrzak - Bogdan Kowalczyk (Eurobac II - Blotka Świecie) 36,60 przed parą Dariusz Góralski (SCPP Toruń) - Józef Korthals (Więcbork) – 32,40. Trzecia lokata przypadła parze Przemek Zawada (bridge24.pl) - Piotr Wołowski (Eurobac I) – 26,27.

Turnieje jak zwykle profesjonalnie poprowadził sędzia Ludwik Pazderski.

W klasyfikacji długofalowej prowadzi Piotr Wołowski (Eurobac I) przed Bogdanem Kowalczykiem (Blotka Świecie). Na trzecim miejscu jest Alina Majchrzak (EUROBAC II). 4 pozycję zajmuje Józef Korthals (Więcbork), 5 - Aleksandra Granowska (Eurobac), 6 - Mariusz Wróblewicz (Eurobac).

Kolejne turnieje zaplanowane są  na piątek i niedzielę.

Oceń artykuł: 7 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Przechodzień, w dniu 22-05-2020 23:27:16 napisał:

    cieszę się i gratuluję

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Baterie
od 0,90PLN
Drukarki fiskalne Innova
2200PLN PROMOCJAPLN
Pokój dzienny / jadalnia/ pokój młodzieżowy
Botox zmarszczki lwie
Pokój dzienny/ jadalnia/ sypialnia/ biuro
Budowa magazynów
Szkolenia pierwsza pomoc
od 50PLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)