Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

10 stycznia 2020

Treningi w Nowym Roku rozpoczęte. Czas wspomnieć o tym poprzednim

fot. SF JUNIOR NAKŁO

fot. SF JUNIOR NAKŁO

Rozpoczynamy treningi w nowym 2020 roku. W tym momencie warto # wspomnieć ten ubiegły. W ekspresowym skrócie bo działo się dużo i o wszystkim nie damy rady Wam powiedzieć.

Były wydarzenia okolicznościowe, wyjazdy na mecze, treningi z okazji Wielkanocy czy Świąt Bożego Narodzenia. Co najważniejsze odbyliśmy dziesiątki treningów - baaaardzo dużo!

Zagraliśmy niezliczoną liczbę meczy na dziesiątkach sparingów, dziesiątkach turniejów, w ligach PZPN, w innych ligach. Graliśmy bardzo dużo. Był to nasz drugi rok, ale bardzo intensywny. Historie mamy krótką, ale zapisujemy ją jak na razie w grubej książce.

Kilka dat, które utkwiły nam w pamięci:
15.01.2019 Bal SF Junior Nakło i Przyjaciele
22.01 Wywiad Trenera Łukasza W Radio N
29.01 Udział Tatusiów i Trenerów w turnieju charytatywnym
20.02 Powstaje nasz profil na Instagramie
3.03 6 miejsce w Finałach Kujawsko-Pomorskiej Ligi Halowej rocznik 2006
8.03 Dołączył do nas Trener Patryk Gruda
10.03 Wicemistrzowstwo Kujawsko-Pomorskiej Ligi Halowej rocznik 2008
8.04 Finał Wojewódzki Turnieju Tymbarku rocznik 2011
10.04 Finał Wojewódzki Turnieju Tymbarku rocznik 2007 we współpracy z SP 4
24.05 Wstępujemy w struktury PZPN
1.06 II Piknik rodzinny z okazji dnia dziecka
25.06 Dołączył do nas Trener Filip Jarczyński
8.08 II obóz sportowy w Darłowie dla 50 zawodników
13.08 Dołączył do nas Mariusz Tamas - Niezastąpiony!
18.08 Pierwszy trening grupy dziewczynek
24.08 Pierwszy ligowy mecz - Trampkarze 2006 wygrywamy 5:3 z Jeziora Pogranicze Wielkie
5.09 Pierwszy mecz w Lidze Młodzika wygrywamy 1:0 w Sicienku
7.09 Pierwszy mecz w Lidze Żaka
8.09 Pierwszy mecz w Lidze Orlika
17.10 Dołączył do nad Trener Rafał Marzyński
1.11 1000 laików na Facebooku
2.11 Awans Trampkarzy 2006 do wyższej ligi
3.11 Awans Młodzików 2008 do wyższej ligi

Oj działo się. Jest to skrót i wiele wydarzeń, dziesiątki chwil nie są do zmieszczenia w takiej relacji. Jesteśmy młodą szkółką i obiecujemy, że pewne rzeczy ulepszymy. Cały czas się uczymy i nie zawsze wszystko wyjdzie, ale ciężka praca sprawi, że będziemy jeszcze lepsi. Mamy nowe pomysły i plany - zaplanowaliśmy już kilkanaście turniejów (o nich wkrótce).

Dużym wydarzeniem będzie otwarcie dwóch oddziałów. Gdzie? Jeszcze Wam nie powiemy. Ale Junior będzie trenował w kolejnych miejscowościach. Dziękujemy niezliczonej liczbie osób, które nam pomagają - rodzice naszych zawodników to oni stanowią dla nas największe wsparcie! Nasze rodziny i przyjaciele. Instytucje i firmy prywatne. Ciężko wymienić Was z osobna.

Dziękujemy Wam wszystkim. Dalej z dumą chcemy reprezentować nasze miasto i będziemy to robić z wielką przyjemnością!!!

materiał: Mariusz Tamas/SF JUNIOR NAKŁO

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 10 5

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)