Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

14 października 2019

Szubinianka zremisowała w Lipnie. Dobry mecz Konrada Polawskiego

fot. Beata Danielewska-Szymczak

fot. Beata Danielewska-Szymczak

Piłkarze Szubinianki znów nie zdobyli kompletu punktów, choć prowadzili już # 3:1. W Lipnie podzielili się punktami z Mienią.

Bohaterem drużyny został Konrad Polawski, który ustrzelił hat tricka. Remis na wyjeździe cieszy, ale biorąc pod uwagę okoliczności, nie jest satysfakcjonujący. Znów kilka minut rozluźnienia zabrało Szubiniance dwa, cenne punkty.

Zaczęło się beznadziejnie. Już w 4' sędzia podyktował rzut karny dla miejscowych, którego na bramkę zamienił Bartosz Lewicki. Do remisu doprowadził dwadzieścia minut później Paweł Łukomski. Kolejne minuty należały do Konrada Polawskiego. Pomocnik Szubinianki w 31' dostał piłkę w polu karnym i strzelił na 1:2. Po chwili otrzymał dobre podanie od Konrada Bazylaka i było 1:3. Takim rezultatem piłkarze schodzili do szatni na przerwę.

Po zmianie stron szubinianie mogli dobić rywali. Doskonale dysponowany tego dnia Konrad Polawski dograł do nabiegającego imiennika, Konrada Bazylaka, jednak w ostatniej chwili piłkę przechwycił obrońca. Później niestety goście na kilka minut „przysnęli”. Między 52' a 59' gospodarze trafili trzy razy i wyszli na prowadzenie. Na szczęście w 70' sprawy w swoje ręce, a właściwie nogi, po raz kolejny wziął Konrad Polawski, który z dwudziestu metrów strzelił na 4:4.

Mień Lipno – Szubinianka 4:4 (1:3)

Skład Szubinianki: Karol Kobylarz, Damian Bogusz (Igor Jakubowski), Adrian Bogusz, Paweł Jakubowski, Norbert Gorajewski, Konrad Polawski, Robert Jurek, Marek Gwit, Konrad Bazylak, Jakub Donarski, Paweł Łukomski.

W najbliższą sobotę podopieczni trenera Wiesława Stepczyńskiego podejmą BOSiR Barcin. Początek spotkania przy ulicy Jana Pawła II w Szubinie o godzinie 15.00.

materiał: Beata Danielewska-Szymczak 

Oceń artykuł: 0 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Ryzyko zawodowe
od 100PLN
Szafy przesuwne
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Makijaż ślubny
Zezwolenie na zbieranie odpadów
od 2000PLN
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO300
1299PLN PROMOCJAPLN
Meble łazienkowe
Pokój dzienny/ młodzieżowy lub sypialnia
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)