Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

30 czerwca 2020

Szczególny moment dla uczniów. Samostrzel zakończył rok szkolny

fot. pow.

fot. pow.

Po 3 miesiącach nauki zdalnej nadszedł dzień zakończenia roku szkolnego# dla uczniów technikum weterynarii, rolniczego oraz Branżowej Szkoły I Stopnia w Zespole Szkół Ponadpodstawowych im. Wincentego Witosa w Samostrzelu.

W tym roku, z powodu stanu epidemii koronawirusa uroczystość przebiegała w niecodziennych okolicznościach. Uczniowie odebrali świadectwa w dwóch grupach, z zachowaniem wszelkich środków ostrożności.

Był to szczególny moment dla uczniów szkoły branżowej, wychowawczyni Adrianna Grzegorek –Trybuszewska pożegnała uczniów klasy III, którzy ukończyli szkołę, a Ewa Makowska uczniów klasy I, którzy od września kontynuować będą naukę w ZSP w Lubaszczu. Zmiany organizacyjne związane są z przejściem od 1 stycznia 2021 roku ZSP w Samostrzelu pod Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Podczas uroczystości szczególnie uhonorowano uczniów, którzy uzyskali najwyższe wyniki w nauce. Aż 18 osób otrzymało świadectwo z wyróżnieniem, a 3 uczennice z technikum weterynarii za najwyższą średnią w szkole uzyskały nagrody finansowe. Zdobyły je: Klaudia Lewinska ( średnia ocen 5,25), Agata Grochowska ( średnia ocen 5,19), Martyna Walczak ( średnia ocen 5,15).

Uroczystość poprowadzili: Julia Różańska i Waldemar Kukurowski.

Materiał: Małgorzata Ciechanowska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 6 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)