Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

13 marca 2020

Sukces uczennicy CKZiU w Wyrzysku. Aleksandra Płaczek zajęła 1. miejsce

fot. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku

fot. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku

Miło nam poinformować, że Aleksandra Płaczek, uczennica IV klasy Technikum żywienia i #usług gastronomicznych z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku zdobyła pierwsze miejsce w konkursie „Polacy w świecie znani z działalności publicznej, misyjnej, naukowej, artystycznej i sportowej”.

Konkurs jest organizowany przez Departament Edukacji i Nauki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu. Tegoroczna edycja dotyczyła działalności Polaków w Niemczech.

Celem tego przedsięwzięcia jest wzbudzenie zainteresowania wśród uczniów historią sławnych Polaków w świecie oraz historią, geografią i kulturą kraju, określonego w temacie na dany rok. Udział w konkursie daje możliwość rozwijania wrażliwości i kreatywności dzieci i młodzieży poprzez twórczość artystyczną, uwrażliwianie na piękno otaczającego nas świata i różnorodność kulturową. Jest również okazją do samodzielnej pracy przy wykorzystaniu różnorodnych źródeł informacji i technik plastycznych. Uczennica pracowała pod czujnym okiem opiekuna p. Moniki Boruckiej –Rerek .Konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem, a świadczy o tym chociażby ilość prac jaka wpłynęła –ok. 800. Wręczenie nagród odbyło się podczas Targów Edukacyjnych w Poznaniu. Wspaniałych wrażeń podczas uroczystości dostarczyli nam również młodzi artyści szkoły baletowej. Miłym akcentem było także spotkanie Moniki Płaczek, naszej absolwentki, a obecnie studentki II roku na kierunku gospodarka przestrzenna na Uniwersytecie A. Mickiewicza w Poznaniu.

Jeszcze raz z całego serca gratulujemy Oli i życzymy dalszych sukcesów .

Materiał: Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO300
1299PLN PROMOCJAPLN
Żel UV 5ml
7,50PLN
Terminale płatnicze stacjonarne i mobilne
39PLN od 15zł/mcPLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Wosk nabłyszczający Joanna 130ml
9,50PLN
Zabiegi dla panów
Lakiernictwo
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)