Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

15 października 2019

Sukces Julii Kowalskiej. Dobre zawody w wykonaniu zawodniczki z Kcyni

fot. Ryszard Hanioszyn

fot. Ryszard Hanioszyn

Sukces Julii Kowalskiej z Międzyszkolnego Ludowego Uczniowskiego Klubu # Sportowego Orlik w Kcyni podczas I Grand Prix Polski żaków w tenisie stołowym, które odbyło się 11-13 października w Łaziskach Górnych, woj. śląskie.

Do rywalizacji przystąpiło ponad 200 najlepszych zawodników i zawodniczek z całej Polski. Po piątkowych eliminacjach do turnieju głównego zakwalifikowało się najlepszych 64 żaków i 64 żaczki.

W tym gronie do rywalizacji przystąpiła także Julia Kowalska. W fazie grupowej Julia wygrała wszystkie pojedynki pewnie 3:0 i awansowała z pierwszego miejsca do fazy pucharowej. Tu także spisała się bardzo dobrze, wygrywając mecz o wejście do najlepszej 16 turnieju.

W meczu o wejście do najlepszej 8 trafiła na rozstawioną z numerem 1 zawodniczkę, która ostatecznie triumfowała w całym turnieju. Julia wygrała nawet pewnie pierwszego seta z mistrzynią. Należy dodać,że ta sztuka udała się jeszcze tylko jednej zawodniczce w całym turnieju w finale. Kolejny pojedynek o miejsce 9 należał już do Julii. Było to 5 zwycięstwo w tym turnieju.

Bilans turnieju to w sumie 1 przegrana i 5 zwycięstw To był bardzo dobry występ Julii Kowalskiej zawodniczki z Kcyni, która dzielnie i z powodzeniem reprezentowała naszą Gminę Kcynia, MLUKS Orlik Kcynia i województwo kujawsko-pomorskie. Trenerem Julii jest Grzegorz Kowalski prowadzący sekcje tenisa stołowego w MLUKS Orlik Kcynia.

materiał: Ryszard Hanioszyn

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 9 7

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)