Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

04 lipca 2019

Strażacki memoriał za nami. Charytatywny cel imprezy

fot. powierzone

fot. powierzone

W sobotę, 29 czerwca odbył się Memoriał im. Mirka Schmidta i Stanisława Bajczyka# w piłce nożnej, którego organizatorem była OSP w Kcyni.

To już tradycja, że strażacki memoriał, do udziału w którym zapraszane są strażackie drużyny odbywa się w Kcyni. W tym roku zespoły grały na boisku Orlik, a impreza miała cel charytatywny – zbierano na leczenie Amelki Zygiel. Drużyny grały w podziale na dwie grupy. Ostatecznie wyniki memoriału prezentują się następująco:
I miejsce OSP Sipiory
II miejsce OSP Łankowice
III miejsce OSP Dziewierzewo
IV miejsce Kartonex
V miejsce OSP Kcynia

W memoriale brały jeszcze udział: OSP Barcin , OSP Żurawia, OSP Potulice, OSP Górki Zagajne oraz jednostki z gminy Gołańcz. Organizatorzy poza pucharami przyznali okolicznościowe statuetki: najstarszy zawodnik Robert Stróżyk, najlepszy bramkarz Piotr Werner i najlepszy strzelec Hubert Braniecki. Podczas imprezy uzbierano kwotę 3.111 zł, którą prezes OSP Kcynia Robert Napierała przekazał rodzicom Amelki. Fundatorem pucharów był m.in. Urząd Miejski w Kcyni.

Materiał: Anna Duda-Nowicka

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie

Oceń artykuł: 0 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)