Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

18 kwietnia 2019

Starszaki z "Wesołej Piątki" na wycieczce. Mysia Wieża główną atrakcją

fot. Katarzyna Biniakowska

fot. Katarzyna Biniakowska

W środę, 17 kwietnia 2019 r. starszaki wybrały się na # wycieczkę.

Pierwszym punktem było wejście na Mysią Wieżę, której nazwa związana jest z legendarnym królem Popielem zjedzonym przez myszy. Przedszkolaki miały do pokonania 109 schodów. Wszyscy wytrwale oraz bez lęku weszli na sam szczyt wieży.

Warto było, ponieważ z góry roztaczał się przepiękny widok na miasto oraz jezioro Gopło. Kolejną atrakcję wycieczki stanowił rejs statkiem „Rusałka”. Dzieci podziwiały malowniczą okolicę, ale także urozmaiconą linię brzegową Gopła.

Po pełnej wrażeń przygodzie, wszyscy w dobrych humorach wrócili do Przedszkola.

materiał: Katarzyna Biniakowska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)