Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

08 października 2019

Spływ kajakowy rzeką Brda. Uczniowie "Staszica" realizują projekt

fot. Witold Szarszewski/Michał Stachowski

fot. Witold Szarszewski/Michał Stachowski

3 X 2019 r. Młodzież Zespołu Szkół im. Stanisława Staszica wraz z # harcerzami Drużyny Harcerskiej im. Ireny Sendlerowej, uczestniczyli w spływie kajakowym Brdą do Brdyujścia.

Spływ zaczął się krótką rozgrzewką na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy o godzinie 10-tej. Po zwodowaniu kajaków już na początku spływu mogliśmy podziwiać Operę Nową od strony rzeki. Płynąc mijaliśmy trenujących bydgoskich wioślarzy.

W czasie trwania spływu towarzyszyła nam piękna pogoda, dzięki której mogliśmy skupić swoją uwagę nie tylko na pięknym jesiennym krajobrazie, ale także na zrewitalizowanych fragmentach Bydgoszczy od strony Brdy. Spływ zakończyliśmy w Łęgnowie.

Był on częścią realizowanego przez harcerzy naszej Szkoły projektu "Rok 1989- polska droga do niepodległości”, który jest współfinansowany przez Starostwo Powiatu Nakielskiego, Organizatorami spływu byli Dariusz Betscher, Jacek Maćkowski, Michał Stachowski oraz Witold Szarszewski.

materiał: Witold Szarszewski/Michał Stachowski

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 2 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)