Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

08 lutego 2020

Ruszyła rozbudowa ul. Pałuckiej i Leśnej. Prace potrwają prawie rok

fot. UM Szubin

fot. UM Szubin

Rozpoczęły się prace związane z rozbudową ul. Pałuckiej i Leśnej w Szubinie.# Wykonawcą robót jest Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów KOBYLARNIA S.A.

Inwestycję planuje się zakończyć do 10 stycznia 2021 r. Koszt zadania wyniesie 5 884 999,94 zł brutto. Zakres rozbudowy obejmuje:

1. Wykonanie jezdni ulicy Pałuckiej i Leśnej o nawierzchni z betonu asfaltowego o łącznej długości 1 490 mb wraz z przebudową skrzyżowań.
2. Wykonanie zjazdów o nawierzchni z kostki brukowej betonowej.
3. Wykonanie ścieżek rowerowych z betonu asfaltowego.
4. Wykonanie chodników z kostki brukowej.
5. Wykonanie odwodnienia nawierzchni.
6. Montaż urządzeń bezpieczeństwa ruchu.
7. Wykonanie przebudowy istniejących urządzeń energetycznych kolidujących z projektowanym układem drogowym oraz zabezpieczenie istniejących sieci i urządzeń.

Przedmiotowa inwestycja dofinansowana zostanie ze środków pochodzących z Funduszu Dróg Samorządowych w wysokości 2 515 208,00 zł.

W związku z prowadzonymi pracami aktualnie wykonywana jest m.in. wycinka drzew, prosimy o stosowanie się do czasowej zmiany organizacji ruchu. Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.

Materiał: UM Szubin

Oceń artykuł: 13 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • -2 (8)

    Zamościanin , w dniu 08-02-2020 19:31:11 napisał:

    Świetnie , w Szubinie przebudowa za ponad 5 mln złotych a w Zamościu nie idzie przejechać. Ulice Świerkowa , Wierzbowa , Sosnowa oraz pobliskie są w stanie karygodnym, ja rozumiem ze Szubin ma więcej wyborców ale to jest kpina, żeby w XXI w poruszać sis po czymś takim , tego nawet droga nie można nazwać. Ciekawe, ze wszędzie drogi sukcesywnie są chociaż naprawia e a tu ludzie od ponad 30 lat czekają na drogę.

    odpowiedz

    • 1 (9)

    Tomek, w dniu 09-02-2020 11:32:26 napisał:

    A Pan Kłosowski ile dokłada do remontu?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Elzab Jota E
sugerowana cena producenta: 1783,50PLN
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
Siłownia
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Test amortyzatorów
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)