Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

15 maja 2019

Rozegrano Turniej Baśki. Rywalizowało ze sobą 93 zawodników

fot. pow.

fot. pow.

W Hali Widowiskowo Sportowej w Mroczy w dniu 12.05.2019 rozegrany został # Turniej Baśki, w której uczestniczyli zawodnicy i zawodniczki z województwa Kujawsko Pomorskiego i Pomorskiego.

Uczestników turnieju przywitał Burmistrz Miasta Mroczy Pan Leszek Klesiński oraz Dyrektor Ośrodka i Rekreacji w Mroczy Pan Marian Wiśniewski.

Rywalizowało ze sobą 93 zawodników i zawodniczek w kategoriach drużyn-par-open i pań. Najlepsza drużyna: Orły Klawkowo w składzie Jaśkiewicz Czesław, Kulas Roman, Żmuda Trzebiatowski Mariusz, Bartkowski Grzegorz-zdobyli85 pkt.

Kolejne miejsca zajęły drużyny: Spartanie (81 pkt)-Jasna/Ciemna (68 pkt)-Relax Borecki (67 pkt)-Hotel Zamek Gniew (66 pkt).

Najlepszą Parą okazali się Oleszkiewicz Franciszek/Rybak Eugieniusz (46 pkt) Asy Mrocza 2 miejsce zajęli Żmuda Trzebiatowski Dariusz/Bartkowski Grzegorz (43 pkt) Orły Klawkowo 3miejsce Jaśkiewicz Czesław/Kulas Roman (42 pkt) Orły Klawkowo- 4 miejsce Wójcik Jagoda/Jabłoński Radosław (42 pkt) Spartanie-5 miejsce Jabłoński Mirosław/Jabłoński Henryk (39 pkt) Spartanie.

Indywidualnie najlepszym graczem okazał się Żmuda Trzebiatowski Dariusz(26 pkt) Orły Klawkowo-2 Prasał Stanisław (25 pkt) Pasjonaci-3 Wójcik Jagoda (24 pkt) Spartanie-4Theis Ryszard (24 pkt) Ferajna z Huty-5 Soukup Tomasz (24 pkt) Jasna/Ciemna-6 Oleszkiewicz Franciszek (23 pkt) Asy Mrocza-7 Rybak Eugieniusz (23 pkt) Asy Mrocza.

Najlepszą z pań okazała się Fifelska Małgorzata (Rezerwat Wiele)-2 Żywicka Lidia (Zawisza Borzytuchom)-3 Bukolt Jolanta (Pasjonaci).

Puchary i nagrody zwycięzcą turnieju wręczył Przewodniczący Rady Miejskiej w Mroczy Pan Odrobiński Jarosław. Turniej przebiegał w miłej i sportowej rywalizacji, w przerwie turnieju zawodnicy mogli skorzystać z cateringu.

Federacja Kaszebe Baszka i Les dziękuje Panu Dyrektorowi Marianowi Wiśniewskiemu za pomoc w organizowaniu Turniejów Baśki w Mroczy.

materiał: MGOKiR w Mroczy

Oceń artykuł: 8 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
Sypialnia w ciemnym, orzechowym kolorze
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Krzesło młodzieżowe
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Spray do loków Joanna 300ml
14PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)