Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

01 stycznia 2020

Prymusi Zawodu Kujaw i Pomorza II. Trzy uczennice otrzymają stypendia

fot. Alicja Jaśkowiak

fot. Alicja Jaśkowiak

Z ogromną przyjemnością informujemy, że do II edycji projektu „Prymusi Zawodu #Kujaw i Pomorza II” zakwalifikowały się trzy uczennice Zespołu Szkół im. prof. Emila Chroboczka w Szubinie.

Projekt realizowany jest przez Departament właściwy ds. edukacji Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 10 Innowacyjna edukacja, Działanie 10.3 Pomoc stypendialna, Poddziałanie 10.3.2 Stypendia dla uczniów szczególnie uzdolnionych w zakresie przedmiotów zawodowych.

Do projektu  zakwalifikowały się trzy uczennice Zespołu Szkół im. prof. Emila Chroboczka w Szubinie. Na rok szkolny 2019/2020 stypendia otrzymają:

Weronika Bogusławska - uczennica klasy III Branżowej Szkoły I Stopnia,

Magdalena Tomaszewska - uczennica klasy III Technikum, w zawodzie technik logistyk,

Martyna Nitka - uczennica klasy II Technikum w zawodzie technik logistyk.

Materiał: Alicja Jaśkowiak

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

 

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)