Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

12 lipca 2019

Projekt „EduAkcja w technikach”. Ponad 50 stażystów w 19 zakładach

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Trwają czterotygodniowe płatne staże zawodowe dokładnie dla 52 uczestników# projektu „EduAkcja w technikach”. Stażystami są uczniowie techników funkcjonujących na terenie powiatu nakielskiego – technikum logistyczne, informatyczne czy pojazdów samochodowych.

Staże realizowane m.in. w firmie IQOR, Maktronik, PEPSI czy w Urzędzie Gminy Sadki mają przede wszystkim służyć nabyciu umiejętności praktycznych na konkretnych stanowiskach pracy oraz ułatwieniu wejścia na rynek pracy.

Projekt „EduAkcja w technikach” realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020 dla Poddziałania 10.2.3 Kształcenie zawodowe, Działanie 10.2 Kształcenie ogólne i zawodowe w ramach Osi priorytetowej 10 Innowacyjna edukacja. Projekt jest realizowany na terenie trzech powiatów – kwota jego dofinansowania wynosi dokładnie 4 815 924,30 zł.


Autor: Monika Oleś/Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)