Dziś mamy 7 czerwca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

19 lipca 2019

Powstanie oczami przedszkolaka. Mimo wakacji prace trwają

fot. pow.

fot. pow.

Jednym z pięciu projektów realizowanych przez Stowarzyszenie Marzenie działające # przy Przedszkolu Miejskim im. Ziemi Pałuckiej w Kcyni jest projekt dofinansowany przez Zarząd Powiatu Nakielskiego w ramach konkursu ofert nr 1/2019 „Powstanie Wielkopolskie 1918-1919 na Krajnie i Pałukach”.

Projekt nosi nazwę „Powstanie Wielkopolskie oczyma przedszkolaka” – w 100. rocznicę zwycięskiego zrywu. Do tej pory w ramach projektu odbyła się m.in. żywa lekcja historii i Powiatowy Konkurs Plastyczny.

Aktualnie realizowany jest etap końcowy, a mianowicie na jednej ze ścian w sąsiedztwie placu zabaw powstaną za chwilę patriotyczne malowidła. Wyjdą one spod ręki plastyka p. Jacka Gackiego.

Obecnie przygotowana została ściana pod malowidła (dziękujemy p. Sebastianowi Ćwiklińskiemu i jego ekipie za prace murarskie oraz p. Annie Duda-Nowickiej Przewodniczącej Rady Rodziców za pełne poświęcenie się w malowaniu wszystkich ścian).

materiał: Przedszkole Miejskie im. Ziemi Pałuckiej w Kcyni

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)