Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

25 stycznia 2020

Podsumowanie GP Powiatu Nakielskiego. Nagrodzono najlepszych brydżystów

fot. KP

fot. KP

Nakielscy brydżyści oraz zaproszeni goście przybyli w piątek (24 stycznia) na strzelnicę #Szkoły Podstawowej nr 4 w Nakle, gdzie podsumowano miniony rok i rozegrano okolicznościowy turniej.

W spotkaniu wzięło udział 32 brydżystów z powiatu nakielskiego, bydgoskiego i sępoleńskiego. Ogłoszono wyniki Grand Prix Powiatu Nakielskiego w brydżu za rok 2019.

Puchary, dyplomy i upominki brydżystom wręczyli starosta nakielski Tadeusz Sobol, szef firmy Eurobac (sponsor dwóch brydżowych drużyn ligowych) Krzysztof Boniecki oraz Marian Olszyński. Najlepsi czterej gracze otrzymali puchary. Cała pierwsza dziesiątka otrzymała dyplomy i upominki. Tym razem w rozgrywkach uczestniczyło 37 brydżystów (w roku 2018 było to 46 osób, a w roku 2017 - 39 brydżystów).

Od kilku lat nieprzerwanie klasyfikację wygrywa Piotr Wołowski. Tradycji stało się zadość i Wołowski ponownie triumfował. Pewne zmiany zaszły na pozostałych stopniach podium. Druga lokata przypadła Aleksandrze Granowskiej. Na trzeciej pozycji uplasowało się dwóch brydżystów: Ziemowit Brzykcy oraz Krzysztof Popczyński. Wszyscy ci brydżyści reprezentują trzecioligowy klub Eurobac 1 Nakło. Turnieje brydżowe sędziuje Ludwik Pazderski.

Po części oficjalnej brydżyści zasiedli przy stolikach, by rozegrać okolicznościowy turniej brydżowy. Wystąpiło 15 par. Grano na zapis maksymalny. Zwyciężyła w nim para z gminy Sicienko Krzysztof Dembek - Włodzimierz Suchodolski (Eurobac 2). Drugie miejsce wywalczyli Ziemowit Brzykcy – Krzysztof Popczyński (Eurobac 1). Trzecią lokatę uzyskali Tomasz Nowak - Piotr Wołowski (Eurobac 1).

Czołówka Grand Prix za rok 2019 (sklasyfikowano 37 osób):
1. Piotr Wołowski
2. Aleksandra Granowska
3. Ziemowit Brzykcy
3. Krzysztof Popczyński
5. Marian Zarembski
6. Jan Nowakowski
7. Włodzimierz Heymann
8. Tomasz Nowak
9. Mariusz Wróblewicz
10. Alfred Nowak

Oceń artykuł: 20 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    duch Grzegorza Przemyka, w dniu 25-01-2020 23:41:27 napisał:

    A co to egzekutywa PZPR sprzed 50 lat?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • 2 (2)

    Przechodzień, w dniu 27-01-2020 02:21:55 napisał:

    cieszy mnie to.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Posnet Ergo
sugerowana cena producenta: 1537,50PLN
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Meble kuchenne
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)