Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

14 maja 2019

Pierwsza porażka w rundzie wiosennej. Tarpan zagrał w Bydgoszczy

fot. archiwum

fot. archiwum

W kolejnym meczu rundy wiosennej, Tarpan Mrocza zmierzył się w # Bydgoszczy z miejscowymi Piaskami. Najsłabsze spotkanie w rundzie wiosennej zakończyło się wysoką porażką.

Trzeci w tabeli Tarpan Mrocza czekał w tej kolejce trudny pojedynek w Bydgoszczy, z siódmym w tabeli zespołem Piaski. Piłkarze po niemrawym początku i serii czterech kolejnych remisów, wygrali w poprzedniej kolejce na własnym boisku z GLZS Sadki.

Plan na wyjazd do Bydgoszczy był taki, żeby podtrzymać zwycięską passę ale nie wszystko poszło zgodnie z planem. Mroczanie do tego meczu przystąpili w osłabieniu, ponieważ za żółte kartki zagrać nie mógł grający trener Jacek Pyszka, a więc podpora defensywy, a także ważne ogniwo ofensywy Jarosław Orłowski.

Pierwsza połowa meczu nie należała do ładnych. Mało było dogodnych sytuacji bramkowych, więc przez długi czas widniał wynik bezbramkowy. Dopiero w 38 minucie impas przełamali gospodarze, którzy wyszli na prowadzenie. Odpowiedź gości mogła być natychmiastowa ale Jakub Konkowski w dogodnej sytuacji zbyt długo czekał z oddaniem strzału.

Chwilę później przed jeszcze lepszą szansą stanął Kacper Zellma ale z bliskiej odległości oddał niecelny strzał głową. Wydawać mogłoby się, że Tarpan od początku drugiej połowy rzuci się na rywali ale nic z tych rzeczy. Między 54 a 68 minutą miejscowi zadali 3 ciosy, po których goście już się nie podnieśli. W 75 minucie zrobiło się 5:0. Ambitnie walczący o bramkę honorową piłkarze z Mroczy wreszcie znaleźli sposób na rozmontowanie bydgoskiej defensywy.

Bramkę w 82 minucie zdobył Jakub Kokoszewski. 5 minut później kolejną bardzo dobrą sytuację zmarnował tym razem Arkadiusz Lemke, który tylko w znany sobie sposób przestrzelił z 5 metrów na pustą bramkę. 

W trudnych warunkach panujących tego dnia w Bydgoszczy lepiej odnaleźli się gospodarze, którzy byli lepszym zespołem i zasłużyli na wygraną. Mecze z Piaskami, Tarpan zakończył znakomitą serię meczów bez porażki. Ta ostatni raz miała miejsce w październiku zeszłego roku. Po tej porażce, mroczanie spadli z najniższego stopnia podium.

Piaski Bydgoszcz – Tarpan Mrocza 5:1 (1:0)

Bramka: Jakub Kokoszewski

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble młodzieżowe i dziecięce
Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Przypinka z agrafką o śr. 56mm
3,55PLN
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Stół rozkładany + 6 krzeseł
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Wulkanizacja
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)