Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

26 października 2014
III Turniej o Puchar Prezesa Firmy Roka

Pierogi dla brydżystów

fot. KP

fot. KP

Już po raz trzeci w Kcyni zorganizowano turnieju brydża sportowego o Puchar Prezesa Firmy Roka. Dodatkową atrakcją turnieju były pierogi z serem, wiśniami, truskawkami oraz kapustą, a dodatkowo uszka z grzybami. Wystąpiło aż 21 par z dwóch województw.

W sobotę, 25 października w remizie strażackiej w Kcyni rozegrano turniej brydżowy. Rywalizowano o Puchar Prezesa firmy ROKA oraz nagrody pieniężne. Dodatkową atrakcją turnieju była degustacja pierogów serwowanych przez tą rodzinną firmę. Firma ROKA oprócz pierogów, produkuje również lody i desery.

W turnieju wystąpiło aż 21 par z województw kujawsko-pomorskiego i wielkopolskiego. Grano na zapis maksymalny. Zwyciężyła para z Wielkopolski Jarosław Modlibowski/Wiesław Sierzchuła. Drugie miejsce przypadło parze Czarnych-Zelan Nakło Alfred Nowak/Piotr Wołowski. W zeszłym roku para ta wygrała turniej. O zwycięstwie zdecydowały ułamki procenta! Trzecie miejsce zajęła druga para Czarnych - Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński.

Puchar najlepszej parze wręczył szef firmy ROKA Zbigniew Kaczmarek.

Wyniki:
1. Jarosław Modlibowski/Wiesław Sierzchuła - 63.93%
2. Alfred Nowak/Piotr Wołowski - 63.70%
3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 62.12%
4. Włodzimierz Heymann/Marian Zarembski - 58.12%
5. Bogusław Barański/Marek Juszczak - 57.92%
6. Zbigniew Kaczmarek/Michał Kaczmarek - 55.07%
7. Grzegorz Samol/Kazimierz Lis - 53.58%
8. Zbigniew Cholewiński/Tadeusz Grewling - 52.20%
9. Beata Kuczerepa/Tomasz Bondarczyk - 51.63%
10. Jan Kalicki/Wiesław Świderski - 51.60%
11. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 49.27%
12. Halina Piętka/Bogdan Najmrodzki - 49.04%
13. Michał Krzostka/Mariusz Wróblewicz - 48.48%
14. Marek Bukowski/Józef Grewling - 45.59%
15. Jan Krzyżanowski/Maciej Różański - 44.96%
16. Roman Grabowski/Benedykt Mieszczak - 44.05%
17. Dariusz Borkowski/Krzysztof Cyran - 43.75%
18. Mariusz Błażejewski/Łukasz Waliszewski - 43.66%
19. Zdzisław Bednarski/Zbigniew Pełka - 41.59%
20. Dariusz Bartoś/Ireneusz Biniecki - 41.53%
21. Jan Nowakowski/Jerzy Zarembski - 39.35%.

Oceń artykuł: 33 21

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble młodzieżowe i dziecięce
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Szafy przesuwne
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Sprawdzanie geometrii kół
Blacharstwo
Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Budowa domu pod klucz
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)