Dziś mamy 30 maja 2020, sobota, imieniny obchodzą:

30 lipca 2014
Letnie brydżowe grand prix Więcborka

Pelikan zdystansował rywali

fot. KP

fot. KP

Para Instalatora Pelikana Szubin Mariusz Błażyński i Zbigniew Kaczmarek zwyciężyła w poniedziałkowym turnieju brydżowym w Więcborku.

Latem nakielscy brydżyści nie organizują turniejów, a korzystają z gościny w Więcborku. Tam też w poniedziałki rozgrywane są brydżowe turnieje.

W turnieju z 21 lipca wystąpiło 10 par. Zwyciężyli Rajmund Fons (Więcbork)/ Marian Zarembski (Tarpan Mrocza). Drugie miejsce zajęła para Czarnych-Zelan Nakło Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński. Na trzeciej pozycji uplasowały się dwie pary: Włodzimierz Heymann (Tarpan)/ Roman Łusiak (Czarni) oraz Alfred Nowak/Piotr Wołowski (obaj Czarni).

Natomiast zwycięzcami turnieju z 28 lipca, w którym zagrało aż 12 duetów, okazała się para Instalatora Pelikana Szubin - Mariusz Błażyński/Zbigniew Kaczmarek. Para ta o blisko 6% zdystansowała drugi duet Rajmund Fons/Marian Zarembski. Na trzecim miejscu uplasował się duet Jacek Krzyżanowski/Bohdan Pliszka (Bemix Grom Więcbork).

Wyniki turnieju z 21 lipca:
1. Rajmund Fons/Marian Zarembski - 64.35%
2. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 61.57%
3. Włodzimierz Heymann/Roman Łusiak - 61.11%
3. Alfred Nowak/Piotr Wołowski - 61.11%
5. Michał Krzoska/Mariusz Wróblewicz - 55.09%
6. Zbigniew Kaczmarek/Zbigniew Pełka - 53.70%
7. Roman Grabowski/Benedykt Mieszczak - 42.13%
8. Tomasz Bondarczyk/Julian Wyciechowski - 36.11%
9. Dariusz Borkowski/Krzysztof Cyran - 33.80%
10. Mariusz Błażyński/Łukasz Waliszewski - 31.02%
 
Wyniki turnieju z 28 lipca:
1. Mariusz Błażyński/Zbigniew Kaczmarek - 66.36%
2. Rajmund Fons/Marian Zarembski - 60.61%
3. Jacek Krzyżanowski/Bohdan Pliszka - 54.24%
4. Jan Nowakowski/Zbigniew Pełka - 50.91%
5. Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński - 50.61%
6. Alfred Nowak/Piotr Wołowski - 50.00%
7. Michał Krzoska/Mariusz Wróblewicz - 48.79%
8. Tomasz Bondarczyk/Julian Wyciechowski - 48.48%
9. Dariusz Borkowski/Krzysztof Cyran - 48.18%
10. Roman Grabowski/Józef Zwoliński - 44.24%
11. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 39.39%
12. Joanna Bondarczyk/Beata Kuczerepa - 38.18%.

Oceń artykuł: 89 120

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Posnet Bingo HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Meble systemowe Dąb Sonoma/ Biały Połysk
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Naczepa platforma
Baterie
od 0,90PLN
Wypożyczalnia samochodów
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)