Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

11 stycznia 2020

Pacjenci niezbyt często wypożyczali książki. Filia została zlikwidowana

fot. arch.

fot. arch.

Od nowego roku nie można już wypożyczyć książek w filii szpitalnej nakielskiej #Powiatowej i Miejskiej Biblioteki Publicznej.

W połowie roku radni przystali na zamiar likwidacji przyszpitalnej filii nakielskiej biblioteki. Na tę decyzję nałożyło się kilka powodów. Przede wszystkim, pomieszczenie gdzie znajdował się oddział nakielskiej książnicy na terenie szpitala był w złym stanie technicznym. Ponadto ten oddział biblioteki był czynny tylko dwie godziny dziennie i pacjenci niezbyt często go odwiedzali. Zatrudniona na 1/4 etatu bibliotekarka w lipcu przeszła na emeryturę. Wobec tego uznano, że dalsza działalność filii nie ma sensu. Opinię na temat planowanej likwidacji musiała wydać jeszcze Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Bydgoszczy, która przystała na tę decyzję nakielskich radnych. Filia przestała istnieć 31 grudnia 2019 roku, a cały zgromadzony w niej księgozbiór oraz majątek zostały przejęte przez PiMBP w Nakle.

Oceń artykuł: 5 9

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 5 (11)

    szynka, w dniu 11-01-2020 16:33:20 napisał:

    Tam tylko stoisko z modlitewnikiem , różańcem oraz chusteczkami do otarcia łez spełniło by oczekiwania Większości Petentów.

    odpowiedz

    • 1 (13)

    Pawel, w dniu 11-01-2020 17:44:52 napisał:

    Szpital polecam też zlikwidować... Fatalna placówka.

    odpowiedz

    • 7 (9)

    Mieszkaniec Nakla, w dniu 11-01-2020 22:49:47 napisał:

    Nawet nie wiedziałem, że w tym szpitalu takie atrakcje były

    odpowiedz

    • 2 (2)

    Kadawka, w dniu 12-01-2020 12:44:13 napisał:

    Wyburzyć wszystkie budynki na tym terenie, a na ich miejscu postawić porządny szpital.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie geometrii kół
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Posnet Mobile HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Kasa fiskalna Euro z kopią elektroniczną
1099PLN PROMOCJAPLN
Posnet XL
sugerowana cena producenta: 3431,70PLN
Meble łazienkowe
Masaż gorącymi kamieniami
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)